23948sdkhjf

Avancerade internpumpar till finska reaktorer

Westinghouse Electric Company har fått ett kontrakt värt över 40 MEUR från Teollisuuden Voima Oyj, TVO. Kontraktet inkluderar  leverans av tolv advancerade internpumpar till TVOs kokarvattenreaktorer, Olkiluoto 1 och 2.

Investeringen är en förutsättning för att TVO ska kunna säkra driften av sina reaktorer under lång tid och under säkra och tillförlitliga förhållanden. Dessutom kommer de nya pumparna att möjliggöra framtida effekthöjningar.


Enligt kontraktet kommer Westinghouse Electric Sweden AB att vara övergripande ansvarig för att driva projektet, likväl som för installationen och idriftsättningen. Westinghouse kommer att samarbeta med KSB AG för tillverkning och testning av pumparna och ventilerna samt för testningen av utrustningen. Ett fullskaligt prov kommer att utföras av Toshiba Corporation i Japan.


Internpumparna i en reaktor är en del av huvudcirkulationskretsen som skapar vattenrotationen genom reaktorhärden. Varje reaktorkärl har sex internpumpar. Installation och testning är beräknad att ske under avställningarna 2016, 2017 och 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079