23948sdkhjf

SKF etablerar Global Technical Center Americas

SKF fortsätter att satsa på forskning och utveckling och på den nordamerikanska marknaden genom att investera i ett nytt globalt teknikcenter i USA. Centret kommer att sysselsätta 80 ingenjörer under de fyra första åren med planer på att expandera till cirka 200 under följande år.

SKF bygger ett nytt globalt teknikcenter på cirka 12 100 m2 i Chicago-området. Investeringen i Global Technical Center Americas (GTCA) stödjer bolagets strategi att etablera dessa center nära viktiga kunder och att fokusera på markandsspecifik produktutveckling inom alla fem teknikplattformarna lager, tätningar, mekatronik, smörjsystem och service. Två globala center öppnades nyligen i Kina och Indien, och ytterligare två byggs nu i Europa, ett i Holland och ett i Sverige.


I ett första steg investeras 30 miljoner US-dollar (ca 200 MSEK) under en fyraårsperiod och anställs 80 ingenjörer. I framtiden kan centret komma att sysselsätta upp till 200 ingenjörer. Byggandet påbörjas i höst och verksamheten förväntas starta i slutet av 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062