23948sdkhjf

Goodtech får order i UK

Goodtech har fått förtroendet att leverera el och instrumentering vid uppförandet av en ny avfallsförbränningspanna med tillhörande turbin och rökgasrening i Peterborough i England, åt Babcock & Wilcox Völund.

Den nya pannan får en kapacitet om 7,25 MW och en rålig produktion om 53 000 MWh. Projektstarten var i juni och pannan beräknas tas i drift till 2015.


B&W Völund har arbetat tillsammans med Goodtech i över 10 år på många av våra anläggningar, berättar Oluf Andersen, projektledare för elinstallationer på B&W Völund. Goodtechs personal är pålitlig och förstår vikten av att vi måste hålla våra deadlines på anläggningarna.


Goodtechs åtagande omfattar en komplex leverans av MV-ställverk, transformatorer, lågspänningsställverk, frekvensomformare, dieselgenerator samt instrument.


B&W Völund har ännu en gång visat stor tillförlitlighet till vår förmåga att utföra denna typ av projekt, säger Peter Ax, projektchef GoodTech Process. Det känns extra bra eftersom detta projekt står i fokus hos beställaren, då detta är första projektet som utförs på en stor ny marknad.


Den nya avfallsförbränningsanläggningen kommer att använda 94 procent av stadens avfall till att generera elektricitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062