23948sdkhjf

Sommarkänningar

Halva året har snart gått, trots att det känns som om det nyss var nyår….. Alla håller kanske inte med, men jag tycker i alla fall att tiden går rasande fort. Det känns till exempel som att Underhållsmässan var för ett par veckor sedan eller så, trots att det faktiskt gått ganska exakt tre månader när denna tidning når er läsare.

Alla som var där, såväl besökare som utställare, håller nog med om att det blev en bra tillställning. Det låg liksom en positiv anda och framtidstro över hela evenemanget och nu får vi bara hoppas att underhållsområdet behåller detta momentum.

En av de nyheter det pratades mest om i gångarna var en nyutvecklad mobilapp för hantering av information i samband med olika typer av stopp på industrier, inte minst massa- och pappersbruk. I det här numret bjuder vi på en närmare presentation av appen, en tjänst som säkert har framtiden för sig och som är ett tydligt exempel på att modern IT-teknik kan göra mycket nytta också inom traditionell industri.

En annan del av innehållet jag vill puffa lite extra för är intervjun med Peter Bengtsson. Han var med och startade ett pionjärföretag inom industriutbildning och har genom åren kommit i kontakt med många frågeställningar kring kompetensutveckling, inte sällan i massa-, pappers- och skogsindustrin. Personalens kompetens och motivation är enligt honom en av de viktigare utmaningarna som branschen står inför och som man bör ta på allvar.

Missa inte heller artikeln om den undersökning som Chalmers genomfört kring hur industrin ser på produktionsstörningar, drift- och underhållsfrågor. Med dessa lästips (och uppmaningen att självklart läsa även det övriga innehållet….) återstår bara att sätta punkt för den här gången och önska såväl läsare som annonsörer en riktigt Glad Sommar! 1 september är vi tillbaka igen och till dess finns vi så klart på webben. UochD.se är adressen att hålla reda på.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063