23948sdkhjf

Utökat projekt för smarta elnät

Energibolaget Fortum utvärderar fördelarna med förebyggande underhållsstrategier vid Norra Djurgårdsstaden tillsammans med Ventyx Software.

ABB-företaget Ventyx har ingått ett avtal med Fortum om att titta på fördelarna med förbyggande underhållsstrategier till deras kraftöverföring- och distributionstillgångar genom användandet av Ventyx Asset Health-mjukvara. Avtalet utvidgar Fortums partnerskap med ABB i ett gemensamt projekt för att designa och installera Europas första storskaliga urbana smarta elnät vid Norra Djurgårdsstaden.


Ventyx tillhandahåller bland annat följande lösningar som är behjälpliga för Norra Djurgårdsprojektet:



Nätövervakningssystem för distributions-, speditions- och övervakningsprogram.
Demand Response Management System (DRMS) för installation och underhåll av Demand Response-program inklusive virtuella kraftverk och deras spedition och kontroll.
Bussiness Intelligence (BI)-lösningar för att stödja kraftbolags processövervakning samt rapportering av nyckeltal, instrumentpaneler, rapporter och analyser.


Genom att addera programvaran ökar Fortum sin insyn i förhållandena för kritiska tillgångar, de kan prioritera underhållsaktiviteter och reparationer samt renoverings- och förnyelsebehov av alla maskiner. För att beräkna den fulla potentialen av användandet kommer Ventyx att genomföra ett Value Readiness Assessment (VRA) samt göra en teknisk genomförbarhetsstudie av mjukvaran, som fokuseras på kritiska nättillgångar över hela Fortums kraftöverförings-, lågspännings- och distributionsnätverk. Genom användandet av Fortums egna data kommer VRA-testet hjälpa till att fastställa genomförbarheten och möjliga kostnadsbesparingar, samt ytterligare fördelar av en fullskalig användning av mjukvaran hos Fortum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062