23948sdkhjf

Nya gruvspel till Bolidengruva

ABB har levererat ett komplett produktionsspel och ett dito personspel med mekanik, styrsystem, drivsystem samt schaktutrustning till Bolidens gruva i Garpenberg.

Produktionsspelet har en kapacitet att uppfordra 416 ton malm per timme med en hastighet på 17 meter per sekund. Båda spelen ska kunna styras från ett styrcentrum via systemet 800xA, som i sin tur, kan koppla all utrustning och system för att automatisera produktion och administration för hela gruvan.



Projektet har inneburit mycket intensivt samarbete mellan ABB, Boliden och andra entreprenörer. Garpenberg har varit en av Sveriges största byggarbetsplatser på senare tid där över 700 personer arbetat tillsammans för att färdigställa projektet.



I leveransen till Bolidens investering ingår förutom spelen också kvarnmotordrifter samt automation av gruvans anrikningsverk.



Boliden investerar totalt 3,9 miljarder kronor för att i stort sett fördubbla årsproduktionen, från 1,4 miljoner årston till 2,5 miljoner ton vid slutet av nästa år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063