23948sdkhjf

Utbildar hållbarhetsingenjörer

Som ett led i SKFs engagemang i hållbarhetsfrågor har företaget startat en en utbildning för ingenjörer som syftar till att ta tillvara tekniken i hållbarhetsarbetet. Utbildningen arrangeras i samarbete med SMGC och snart har den första kullen pluggat klart.
Hållbarhetsingenjörsutbildningen ingår i företagets utbildningsutbud och nu i maj avslutas den första omgången, som enligt uppgift fått toppbetyg av deltagarna.

Allt fler företag ser hållbarhet som ett konkurrensmedel och potential till nya affärer. Hur produkten tillverkas och kan bidra till hållbarhet blir allt viktigare för kunden. Den traditionella produkten är bärare av den hållbarhet som kunden vill köpa.

– För att ta tillvara teknikens potential i arbetet med hållbar produktion, hållbara produkter och lösningar har vi utvecklat denna utbildning, säger Henric Widén, försäljningschef SKF Sverige, i ett pressmeddelande.

Utbildningen, som har föreläsare med hög profil inom respektive område, omfattar totalt nio dagar och är indelad i tre block där teori och praktik varvas med egna uppgifter. Målgruppen är främst tekniker och ingenjörer men även personal med intresse för hållbarhetsfrågor.

– Teknik har en väsentlig betydelse för produkt- och samhällsutveckling och är dessutom ett sätt att göra företagets hållbarhetsarbete konkret, säger Henric Widén.

Utbildningen arrangeras i samarbete med SMGC, organisationen som SKF är en av initiativtagarna till.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079