23948sdkhjf

Sammansvetsat samarbete inom fjärrvärme

Arbetet med att anlägga en sammankopplande fjärrvärmeledning mellan Landskrona och Lund har nu startat. Ledningen är ett samarbete mellan Helsingborg, Landskrona och Lund och kommer att ge en tryggare värmeförsörjning åt västskånes fjärrvärmekunder.
Det var strax efter klockan 11 i fredags som två rör symboliskt svetsades samman för att markera

händelsen. "Svetsarna" var respektive VD i bolagen Kraftringen och Landskrona Energi, Sylvia Michel och Johan Homstedt, samt Öresundskrafts styrelseordförande Peter Knutsson.

Ledningen kommer att spara pengar genom de driftoptimeringar som kommer att kunna göras när flera olika produktionskällor samverkar. Det är också en miljöklok investering som innebär minskade koldioxidutsläpp, bland annat genom en större möjlighet att tillvarata restvärme från regionens industrier. Med flera alternativa värmekällor i nätet ökar också försörjningstryggheten för de drygt 100 000 hushåll i västra Skåne som värms med fjärrvärme.

Ledningen blir 29 kilometer lång och hela investeringen uppgår till cirka 300 MSEK och planen är att kunna ta ledningen i drift i slutet av nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156