23948sdkhjf

Förbättrad drift guld för gruva

Åtta robusta PLC-system för styrning av utrustning i krävande förhållanden och extrema klimat ska minska antalet driftstopp vid Europas största guldgruva.
ABB har tagit fram lösningar för att minska antalet driftstopp i Agnico Eagles guldgruva, Europas största, i finska Lappland. Lösningarna är baserade på PLC-systemet AC500-XC, som är gjort för att klara extrema förhållanden. Det har ett inbyggt skydd mot en mängd olika problem som kan uppstå i extrema miljöer och driftsförhållanden, som höga och låga temperaturer, hög fuktighet, lågt lufttryck, saltdimma och farliga gaser samt vibrationer och stötar. Det huvudsakliga syftet för detta PLC-system är gruvdrift.

Eftersom Agnico Eagles guldgruva ligger 15 mil norr om polcirkeln, betyder det att temperaturskillnaderna växlar mycket i gruvan. På våren kan temperaturen ligga runt +15 grader på dagen och -25 på natten. Det sätter stora krav på utrustningen i gruvan. När ett processtopp uppstår på vintern kan effekterna bli stora, eftersom vädret snabbt kan skapa ytterligare problem med frysta och blockerade ledningar.

En del av anläggningsutrustningen, däribland PLC-system, som installerats tidigare var av standardtyp för industri och har visat sig inte klara av de tuffa förhållanden som råder i gruvan. Detta har orsakat 4 till 5 processtopp varje år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078