23948sdkhjf

Stororder på uppgradering av järnvägsnät

Nyckelfärdiga transformatorstationer ska ge högkvalitativ elförsörjning till utökad järnvägsverksamhet. Vi vet var…..
Det är ABB och dess konsortiepartner UK Power Networks Services har fått ett kontrakt värt ca 145 miljoner US-dollar av Network Rail gällande uppgradering av en av Storbritanniens äldsta och mest trafikerade järnvägar. Uppgraderingarna innebär bättre anslutningar mellan större städer i södra England och Wales.

Konsortiet ansvarar för nyckelfärdig leverans av mer än 30 nya transformatorstationer för järnvägen. Utbyggnaden och uppgraderingen kommer att ge mer driftsäkra passagerartjänster och en minskad ljudnivå längs järnvägslinjerna. Projektet kommer även att öka tågfrekvensen och därmed passagerarkapaciteten för att främja ekonomisk tillväxt i hela regionen.

Transformatorstationerna i programmet kommer att baseras på ABB:s modulkoncept SMOS (Structure Mounted Outdoor Switchgear) Light, som är konstruerat att hjälpa ägare av järnvägsinfrastruktur att minska erforderlig tid för konstruktion, testning och idrifttagning med så mycket som 30 procent. Den nyckelfärdiga transformatorstationslösningen inkluderar även ett avancerat skydds- och styrningskoncept, som har utvecklats för att passa Network Rail:s eget RATS-system. Det handlar om en sofistikerad metod att använda den globala standarden IEC 61850 för öppen kommunikation och den medverkar till att uppnå en kostnadseffektiv transformatorstationslösning. Skydds- och styrskåp samt tillbehör kommer att installeras i en flyttbar enhet, Auxiliary Equipment Enclosure, som är en nära nog anslutningsklar Plug and Play-lösning som monteras i sin helhet och testas hos fabriken. Den första transformatorstationen är planerad att tas i drift 2015 och projektet beräknas vara klart 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062