23948sdkhjf

Det önskar Energiföretagens nya ordförande

Sezgin Kadir, ny ordförande för Energiföretagen, presenterar sin önskelista över några förändringar han önskar se i energibranschen framöver.

– Att bli utsedd till ordförande för Energiföretagen är faktiskt det finaste uppdraget man kan få i energibranschen. Det känns hedrande att ha det förtroendet från medlemmarna. Vår bransch har en avgörande roll för både klimatomställningen, samhällets trygghet och den framtida konkurrenskraften. Den viktiga rollen kommer jag förmedla som ordförande, säger Sezgin Kadir, i ett pressmeddelande. 

När han nu ska axla ansvaret som ordförande för Energiföretagen är det med en önskelista –jämställdhet, kunskapsdelning och långsiktiga spelregler.

– Jag skulle jättegärna vilja att vi blir ännu bättre på att attrahera fler kvinnor till branschen. Energibranschen behöver även bli bättre på att visa upp att vi sitter på lösningarna för ett hållbart och konkurrenskraftigt Sverige. Vi är egentligen en partner till samhället och näringslivet och vi behöver bli bättre på att formulera vilken bra partner vi är, säger Sezgin Kadir.

Han hoppas också på långsiktiga spelregler och många iniativ från politikerna.

– Vi i branschen vet vad som behöver göras när det kommer till fjärr- och kraftvärmen och elnätsinvesteringar, för att ge några exempel. Men politiken behöver skynda på för att skapa långsiktiga förutsättningar och exempelvis implementera förslagen från fjärr- och kraftvärmestrategin. Får vi bara långsiktiga förutsättningar så fixar vi i branschen resten, säger Sezgin Kadir.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078