23948sdkhjf

Orrön Energy säljer sin andel i norskt vattenkraftverk för 53 miljoner euro

Energibolaget Orrön Energy ska sälja sin 50-procentiga andel i Leikanger vattenkraftverk för ett företagsvärde om 613 miljoner norska kronor, eller runt 53 miljoner euro, framgår det av ett pressmeddelande.

Köpare är den befintliga delägaren Sognekraft. Affären väntas vara färdig under andra kvartalet efter sedvanliga godkännanden.

– Transaktionen är ett led i bolagets strategi om att ha en opportunistisk syn på värdeskapande och dra nytta av gynnsamma marknadsförutsättningar när de uppstår", skriver Orrön.

Enligt bolaget möjliggör försäljningen att de kan fokusera på värdeskapande investeringsmöjligheter i den operativa verksamheten och inom egenutvecklade projekt.

– Den här transaktionen är ett perfekt exempel på hur vi skapar värde genom vårt opportunistiska och entreprenörsdrivna synsätt, och försäljningspriset är ett tydligt kvitto på det underliggande värdet på våra tillgångar och den rabatt som finns i bolagets aktiekurs. Leikanger vattenkraftverk utgör mindre än 10 procent av Orrön Energys årliga elproduktion, men värdet av transaktionen motsvarar cirka 20 procent av vårt företagsvärde och 30 procent av vårt nuvarande börsvärde, kommenterar Orrön Energys vd Daniel Fitzgerald.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109