23948sdkhjf

Gruvan placeras i underhållsläge – 650 anställda permitteras

Taragruvan på Irland kommer tillfälligt tas ur bruk och all produktion och prospektering vid gruvan kommer att upphöra. Det innebär också att 650 personer kommer att permitteras.

På grund av nedgång i zinkpriset, höga energipriser samt operativa utmaningar och en generell kostnadsinflation är verksamheten för närvarande kassaflödesnegativ. Därav tvingas Boliden placera zinkgruvan i malpåse tills vidare.

– I det långsiktiga perspektivet för Tara Mines har vi tagit beslutet att tillfälligt upphöra med gruvverksamheten och placera gruvan i underhållsläge. Tyvärr kommer det att innebära att upp till 650 anställda kommer att sägas upp tillfälligt, förklarar Gunnar Nyström, General Manager på Boliden Tara Mines, för oss.

Han fyller i att det inte varit ett lättsamt beslut men att bolaget måste hejda det ohållbara kassautflöde som vi just nu upplever, för att säkra gruvans framtid på lång sikt.

Hur länge tror ni att gruvan kommer att ligga nere?

– Vi kan inte vara säkra på hur länge den här perioden kommer att pågå, men vi tror att situationen är tillfällig och vi kommer att se över situationen kontinuerligt. Vi kommer fortsätta vara i dialog med våra medarbetare och intressenter under hela denna period, avslutar Gunnar Nyström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112