23948sdkhjf

Train Alliance planerar en verkstad för underhåll av vagnar

Train Alliance planerar en verkstad i anslutning till Göteborgs Hamn för underhåll av lok- och godsvagnar.

Tidigare har Train Alliance säkrat lokaliseringar och mark för att etablera nya verkstäder i Malmö, Hallsberg, Borlänge och Luleå/Boden-området. Bolaget planerar för att samtliga platser i det framtida linjenätet ska vara etablerade och i drift inom fem år.

– Med linjenätet kan vi erbjuda lok- och godsvagnsägare nödvändigt underhåll i nära anslutning till start- och slutpunkterna i transportkedjan. Det ger ett effektivt underhåll och ger kunderna komplett underhållsförmåga, vilket för Train Alliance skapar ett väsentligt större värde i helheten än vad markbitarna representerar var för sig, säger vd Joakim Weijmer, i pressmeddelandet.

2019 startade Train Alliance etableringen av linjenätet i samma veva som de lanserade en konceptverkstad genom en etablering i Malmö. Verkstaden ligger på mark som arrenderas av Malmö stad och har spåranslutning till Malmö hamn. Efter investering om drygt 60 miljoner kronor ger verkstaden hyres-och anläggningsintäkter på drygt 6 miljoner kronor årligen.

Testet av konceptanläggning för underhåll av lok och godsvagnar föll väl ut, förklarar de i nyheten. Underhållsmöjligheterna för moderna lok och godsvagnar är idag begränsade och för att tillgodose underhållsbehovet hos modernare lok och godsvagnar är det viktigt att etablera nya verkstäder.

Nu är nästa steg etableringen av linjenätet som pågår i Hallsberg med en verkstad för lokunderhåll. Verkstaden kommer stå klar 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11