23948sdkhjf

Hybrid reservkraftslösningen ska säkra driften

Coromatic har lanserat en ny typ av hybrid reservkraftlösning som kombinerar batteridrift med traditionellt reservkraftsaggregat för en mer energieffektiv drift.

För att säkra driften har Cormatic lanserat Smart Hybrid Power Soloution. Lösningen är utvecklad för att möta behovet av att optimera energiåtgången i reservkraftsanläggningen men också för att möjliggöra för verksamheter att utnyttja möjligheten att kapa effekttoppar när elen blir dyr.

Smart Hybrid Power Soloution är utrustad med ett batteri som är den primära energikällan vid kortare avbrott. När reservkraftsaggregatet startar kan verkningsgraden optimeras då överbliven effekt kan tas omhand av batterilagret.

– Intresset för reservkraft är generellt sett väldigt stort just nu och många investerar i nya anläggningar mot bakgrund av hotet om elbrist. Med den här hybridlösningen säkrar man både verksamhetens drift och kan dessutom bidra till att kapa topparna i elnätet genom att nyttja batteridriften, säger Robin Carlsson, Head of Critical Power.

Annat användningsområde är för nätägare som vid underhåll av elnät allt oftare stöter på problem med lokala solcellsanläggningar i kombination med mobila reservkraftsaggregat. I pressmeddelandet skriver Coromatic att med hjälp av Smart Hybrid Solution kan de lokala producenternas överkapacitet tas tillvara för att säkerställa driften av det mobila aggregatet, och underhållet kan ske utan avbrott.

– Vi har egentligen använt två beprövade tekniker där vi kombinerar ett batteri med ett reservkraftsaggregat och får på så sätt en optimal lösning som ger både smidigare och mer energieffektiv drift, säger Robin Carlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125