23948sdkhjf

Ny underhållsutbildning startar i Oxelösund

Till hösten kommer Campus Oxelösund starta den nya yrkesutbildningen som är skräddarsydd mot industrin. Det är utbildningen Underhållsutbildning med påbyggnad inom drift- och underhåll eller svets som kommer att bedrivas i ett nära samarbete tillsammans med SSAB och Oxelösunds Hamn.

Campus i Oxelösunds har tillsammans med SSAB och Oxelösunds Hamn tagit fram den nya utbildningen som är baserat på dagens behov av kompetens inom industrin. Utbildningen heter Underhållsutbildning med påbyggnad inom drift- och under eller svets, och kommer ge eleverna kunskap inom bland annat industriell produktion och produktframställning.

– Vi har lyssnat in vilken kompetens som företagen efterfrågar och skapat utbildningen efter det. Att eleverna får en relevant utbildning i samarbete med branschen ger dem goda möjligheter att få ett attraktivt jobb, säger Julija Kebrt, rektor på Campus Oxelösund, i en kommentar på Oxelösund kommuns hemsida.

Utbildningen är en 1-årig utbildning på heltid som varvar teori och praktik.

– För oss är det viktigt att det finns tillgång till rätt kompetens för framtida rekryteringar. Vi ser mycket positivt på samarbetet med Campus där vi får chans att påverka utbildningens innehåll så den motsvarar våra behov, säger Jens Jacobsen, chef för Teknik och Underhåll i Oxelösunds Hamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.594