23948sdkhjf

Uppgraderingen förbättrade energieffektiviteten med 15 procent

Tarketts fabrik i Ronneby använder sig av ABB:s insamlade data och expertkunskap för att spara 800 MWh energi per år från sina motordrivna system. Detta är cirka 1 procent av anläggningens elförbrukning under ett år, vilket motsvarar den energi som krävs för att ladda 68 miljoner smartphones under samma tid.

Tarketts vinylgolvfabrik i Ronneby valde att ta hjälp av ABB för att förbättra sin energieffektivisering. Underhållsteamet använde sig av data som samlats in genom ABB Ability-lösning Digital Powertrain Energy Appraisal. Via den insamlade informationen kunde ABB se att en uppgradering av 10 motorer till IE5 SynRM-teknik skulle öka effektiviteten från 80 till 95 procent.

– Den största lärdomen för oss är att vi har behållit motorer som vi borde ha bytt ut för flera år sedan. Vi är verkligen imponerade av de besparingar som blivit möjliga genom att uppgradera bara 10 av våra motorer till en mer effektiv standard, säger Ted Evaldsson, ansvarig för Tarketts el-underhåll, i pressmeddelandet.

Tarkett är nöjda med resultatet och nu är planen att koppla samman ytterligare motorer med ABB:s digitala tjänster för att åstadkomma större energibesparingar i Ronneby under 2023 med den digitala energirevisionen.

– Tarkett är kompetenta och väl insatta i hur de på bästa sätt kan använda digitalisering och energieffektivisering för att förbättra och förenkla processer och även sitt underhåll, säger Niklas Keisu, Digital Sales Manager, ABB Motion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109