23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bygg din strategi för tillståndsbaserat underhåll med hjälp HID Condition Monitoring

Vilken underhållsstrategi behövs i er verksamhet - Intertechna och HID Condition Monitoring är en kostnadseffektiv lösning inom feldetektering för roterande utrustning. Det som många glömmer idag är att oavsett vilken lösning vi väljer så behövs människan, inte många system kan lämnas oövervakade och så ej vår utrustning inom industrin.

On-line övervakning av kritisk utrustning i industrin har länge varit ett av de effektivast sätten att undvika störningar i produktionen. På grund av höga kostnader har endast ett fåtal av utrustningarna full övervakning.

UNDERHÅLLSSTRATEGI
Baserat på riskerna och kostnaderna för utrustning som inte fungerar är det tydligaste alternativet att förlänga tillståndsbaserat prediktivt underhåll och övervakning till alla motorer och annan utrustning. Men eftersom de flesta traditionella lösningarna inte uppfyller industrins förväntningar och/eller är för dyra att distribuera varierar ofta problem- och lösningsbesluten.

När man väljer en tillståndsövervakningslösning väljer anläggningschefer oftast mellan tre olika alternativ: feldetektering, diagnostik och prognostik. Det finns många lösningsmöjligheter under dessa tre paraplyer. Det finns både fördelar och nackdelar för varje val baserat på tillverkningsstrategin och villkoren för tillståndsövervakningsbehov.

Feldetektering – bestämmer att något hände: Hårdvara med låg kostnad installeras och data samlas in från enheten med valda intervaller. Detta tillvägagångssätt utnyttjar vanligtvis befintlig branschkunskap vid vibrationssvängningshetsnivåer för att varna när vibrationen är överdriven. Denna lösning är kostnadseffektiv, men eftersom det i vissa äldre system inte traditionellt samlar in data kontinuerligt på ett automatiserat sätt är sannolikheten för missade fel höga.


Diagnostik – Bestämmer vad som hände: Bärbar hårdvara utför en grundorsaksanalys och identifierar vilket underhåll som krävs eller vilka delar som behöver bytas ut. Data samlas sporadiskt in manuellt vid extremt höga samplingsfrekvenser, vilket kräver avancerad databehandling och analys av experter. Detta alternativ kan vara effektivt, men ändå dyrt för massdistribution.


Prognostik – Bestämmer vad som kommer att hända: Permanent installerad, färdig instrumenterings hårdvara som samlar data kontinuerligt. Detta är ett perfekt alternativ för mer sofistikerad, avancerad utrustning som kräver realtidsvisualisering, diagnostik och prognostik. Denna lösning ger noggranna förutsägelser om fel och återstående livslängd. Den enda nackdelen är dess kostnad. Denna premiumprodukt är kostnaden oöverkomlig för alla utom de mest kritiska tillgångarna, vilket gör att BoP-utrustningen (Balance of Plant) går oövervakad.

HID = FELDETEKTERING

HID-tillståndsövervakning, integrerat i HID Condition Monitoring, bygger på fördelarna med övervakningsfunktioner med premiumkvalitét. HID-tillståndsövervakning integrerar lågkostnadssensorer med låg effekt till en trådlös kommunikationsplattform med molnanalys för att erbjuda den lägsta kostnadens övervakningslösning för slutanvändning till industrin. Lösningen gör det möjligt för anläggningschefer att övervaka tillståndet och prestandan på flera enheter och kan kontinuerligt samla in data på alla roterande maskiner. Utan kabelbaserad infrastruktur, servrar eller antenner samlas information in och är lätt tolkad och kan enkelt integreras i en anläggningschefs inspektioner, underhåll och drift.

FÖRDELAR MED HID CONDITION MONITORING, SYSTEM FÖR ÖVERVAKNING

- Mycket snabb installation. Ni kan få igång ett komplett system på mindre än någon timma

- Mycket låga kostnader för effektiv övervakning av utrustning

- Helt automatisk övervakning av rörelse, vibration och temperatur

- Ingen installation eller egna investeringar i datorer eller IT-system

- Automatiska larm med "Machine learning"

Vill ni veta mer kontakta Fredrik Gryth på Intertechna.

fredrik.gryth@intertechna.se

070-5501970

Intertechna HID CM

Intertechna AB
Industrigatan 1
652 21 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561936757

Sänd till en kollega

0.095