23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Neuron sensorsystem – En sjätte sinne för IoT-baserad övervakning

El-Watch lanserade sitt Neuron sensorsystem år 2019, en komplett lösning för IoT-baserad industriell övervakning. Med banbrytande teknologi har vi gjort prediktivt underhåll och produktionsförbättringar mer tillgängliga än någonsin tidigare.

Skulle det inte vara fantastiskt om vi kunde känna av fel i industriella system på samma sätt som vi känner smärta i vår egen kropp? Tänk om vi kunde åtgärda svagheter i produktionen innan de orsakar verklig skada. Det är möjligt med Neuron sensorsystem.

Till skillnad från vanliga sensorbaserade övervakningssystem stör inte Neuron-systemet din befintliga processkontroll. Det integreras snabbt och enkelt och ger dig information om hur dina maskiner mår.

Neuron sensorsystem är mer än bara ett övervakningssystem. Det anpassar sig till dina rutiner och förbättrar produktionen genom användning av trådlösa sensorer, IoT-baserad övervakning och prediktivt underhåll.

Vi kan ännu inte uppgradera vårt mänskliga nervsystem, men industriella supersinnen finns redan här. Neuron sensorsystem optimerar industriella processer och ger ditt företag en stor konkurrensfördel på marknaden.

Läs också: Trådløse sensorer: Bærekraftig teknologi for industri 4.0 (endast på norska)

 

Innehåll

 1. Varför heter det Neuron sensorsystem?
 2. Huvudkomponenter i Neuron-systemet
  - Neuronsensorer
  - Neuron Gateway
  - Neuron Cloud
  - Neuron App
 3. Fördelarna med IoT-baserad övervakning
 4. Industriella användningsområden för Neuron sensorsystem


Varför kallas det Neuron sensorsystem?

Nervceller kallas också neuroner. I grund och botten är El-Watchs IoT-baserade övervakning ett nervsystem för industriell verksamhet. Neuronsensorer är som nervceller medan IoT bildar ett neuralt nätverk för fri signalflöde genom hela systemet.

Neuron-systemet ger dig total insyn i all maskinutrustning. Ännu viktigare är att det strömlinjeformar övervakningen på ett mycket anpassningsbart sätt med trådlös och batteridriven teknik.


Huvudkomponenter i Neuron-systemet

Neuron-systemet är utformat för att naturligt anpassa sig till all industriell verksamhet. Tanken är att förbättra och optimera produktionen utan att stoppa den, även vid installation, justering eller uppskalning. För att uppnå detta har vi utvecklat fyra huvudkomponenter.

1. Neuronsensorer

De trådlösa Neuronsensorerna, eller industriella nervceller om du vill, är hjärtat i vår verksamhet. De har en robust design som är anpassad för tuffa industriella förhållanden. Neuronsensorerna drivs med batterier med en förväntad livslängd på ungefär tio år.

2. Neuron Gateway

Neuronsensorerna kommunicerar lokalt med Neuron Gateway som är länken mellan sensorerna och molnet. Gatewayen är avgörande eftersom den gör Neuron-systemet enkelt, användarvänligt och mycket skalbart. Den kontrollerar dataflödet i båda riktningarna och buffrar de förbehandlade datan.

3. Neuron Cloud

Neuron Cloud motsvarar ditt eget långtidsminne. Det är här data från Neuronsensorerna lagras. Neuron Cloud är otvivelaktigt bättre än vår egen hjärna; den glömmer aldrig något och all information är tillgänglig med en enkel sökning.

Neuron API:er finns också i Neuron Cloud. Dessa är användbara för kunder som vill använda sina sensordata i egna system.

4. Neuron App

Neuronappen är ditt installations-, administrations- och analysverktyg. Det är också din kontrollpanel. När sensornätverket är igång är appen det enda verktyget du behöver för att ha full översikt över alla maskiners tillstånd, förbrukning och prestanda.

Läs också: El-Watch trådløse sensorer: Brukervennlig IoT-overvåking er her! (endast på norska)


Fördelarna med IoT-baserad övervakning

Neuron sensorsystem ger ditt företag många fördelar. Den viktigaste är kanske att det underlättar för prediktivt underhåll. Detta förhindrar produktionsstopp, främjar effektivitet och möjliggör stora besparingar.

Kort sagt innebär prediktivt underhåll kontinuerlig övervakning av utrustning för att hålla koll på två saker: 1. Hur stor belastning utrustningen tål. 2. När det är lönsamt att utföra underhåll. Det första ökar effektiviteten, det senare förhindrar oönskade produktionsstopp och därmed svinn och förlust av råvaror.

Potentialen för prediktivt underhåll inom industrisektorn engagerar oss enormt. Därför har vi skrivit en egen artikel som berättar allt du behöver veta. Klicka här för att lära dig mer om hur prediktivt underhåll fungerar (endast på norska).

Användarvänlighet är ytterligare en fördel med IoT-baserad övervakning. Neuronsensorerna och appen är enkla att installera och använda. Det krävs ingen utbildning för att effektivisera övervakningen, öka produktionseffektiviteten och förebygga maskinhaverier.


Industriella användningsområden för Neuron sensorsystem

Robusta trådlösa sensorer kan användas till mycket i industriellt sammanhang, bland annat för att övervaka tillstånd, prestanda och förbrukning i teknisk utrustning. Prediktivt underhåll får ofta mest fokus eftersom det också ökar produktiviteten och arbetarnas säkerhet.

Men underhåll är bara en av många industriella processer som Neuronsensorerna kan effektivisera och förbättra. Till exempel används IoT-övervakning frekvent både inomhus och utomhus inom jordbruket för att optimera växternas tillväxt.

Temperatursensorer och IoT-övervakning är också vanligt förekommande inom livsmedelsindustrin. Kontinuerlig övervakning och flexibla larmfunktioner gör det mycket enklare att säkerställa att kylkedjor inte bryts och bidrar därmed till ökad matsäkerhet.

Neuronsensorer används även för byggnadsautomation för att främja ekonomisk och miljömässig hållbarhet. IoT-övervakning används bland annat för att styra byggnadssystem som HVAC, brand-/röklarm, dörr-/fönstermekanismer, och mycket mer.

Läs också: Miljoner sparade och 50% ökad produktion genom sensorinvestering på några tusen kronor

 

El-Watch AS
Rindalsvegen 6
6657 Rindal
Rindal
Norge
VAT nummer: NO984565259

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.048