23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Panasonic Connect introducerar två nya IP-system för att stödja övergången till liveproduktion

Ny 4K/IP-kamerakontrollenhet för att erbjuda stabil IP-anslutning och nytt KAIROS-tillägg för ökad redundans.

Panasonic Connect Europe tillkännagav i dag en ny kamerakontrollenhet (CCU) för att stödja ett brett utbud av IP-migreringsvägar för företagets befintliga 4K-studiokamerasystem. I takt med att live-produktionsindustrin migrerar till IP-baserade system erbjuder denna nya AK-UCU700-serie 4K- och HDR-drift, flexibel IP-migrering av befintliga operativsystem, sömlös migrering från konventionella CCU-baserade basbandssystem och en 3,5-tums LCD-pekskärm för enkel användning.

AK-UCU700 stöder den nya IP-överföringsstandarden SMPTE ST 2110 samt JPEG-XS för att komprimera 4K-video med en faktor 10 utan att försämra kvaliteten. Det är också branschens första studiokamerasystem som stöder Dante-nätverksljudstandarden samt IP-överföringsstandarderna NDI® (High Bandwidth NDI®) och SRT (Secure Reliable Transport).

Utökad KAIROS 
Dessutom presenterade Panasonic Connect Europe i dag den nya Kairos Core 2000-serien (Main Frame), AT-KC2000S1, en av KAIROS IT/IP-plattformar för professionell live-videoproduktion och distribution. AT-KC2000S1 kan stödja ett flexibelt antal in- och utgångar för att passa kundernas videoproduktion, tillsammans med ST 2022-7-redundans för sändning och evenemangsdistribution med hjälp av ett nätverk. Denna serie är idealisk för kunder som sänder eller livestreamar evenemang och sport med hjälp av ett nätverk och stöder obegränsad och mer stabil videoproduktion.

AT-KC2000S1 är en stordator som är utrustad med samma funktioner som andra generationens Kairos Core 2000 (AT-KC2000) som presenterades i augusti i år och kan användas utan att halvera antalet in- och utgångar vid drift med redundans.

"Efterfrågan på hybridvideoproduktion växer och tittarvanorna diversifieras snabbt. Det driver ett behov för branschen att stödja olika upplösningar och bildförhållanden samt samtidig distribution till flera medier. Dessa två senaste IP-baserade system hjälper organisationer att övergå till den nya produktionsverkligheten,” förklarar Andre Meterian, chef för professionella videosystem på Panasonic Connect Europe.

AK-UCU700-serien är planerad att släppas under första kvartalet 2024. KAIROS AT-KC2000S1 kommer att finnas tillgänglig från december 2023. 

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Sänd till en kollega

0.094