23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ISO 9001 kräver kalibrerad mätutrustning

Om ditt företag är ISO 9001-certifierat och använder sig av mätutrustning behöver ni troligtvis kalibrera den. Annars riskerar ni att äventyra certifieringen.

Många företag har myndighetskrav på sig att kalibrera sin mätutrustning. Det gäller exempelvis verksamheter inom life science och livsmedel, som åläggs av Läkemedelsverket och Livsmedelsverket att kalibrera instrument, loggrar och givare för att uppfylla vissa standarder.

Men även andra företag, oavsett vilken bransch de är verksamma inom, bör kalibrera sin mätutrustning. Företag som är certifierade enligt ISO 9001 behöver ha kalibrerad mätutrustning när de "anser det vara en viktig del i att skapa förtroende för mätresultatens giltighet" (ur villkoren för ISO 9001 – 7.1.5.2 Spårbarhet vid mätning).

Det bör vara en ackrediterad kalibrering utförd av ett företag som är certifierat av det svenska tillståndsorganet Swedac. Vidare ska kalibreringen göras vid förutbestämda intervall. Hur ofta bestämmer du själv. Många väljer att kalibrera sin mätutrustning en gång per år.

Nordtec erbjuder ackrediterad labb- och fältkalibrering av de vanligaste mätstorheterna. Och vi kalibrerar mätutrustning från alla tillverkare.

Läs mer om ISO 9001 och kalibrering samt hur vi kan hjälpa dig.

Nordtec Instrument AB
Elof Lindälvs gata 13-15
402 41 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562032721

Kontaktperson

JB

Sänd till en kollega

0.031