23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Panasonic lanserar ny serie 1-chip DLP-projektorer för stora projektioner

Panasonic har lanserat sina första 1-Chip DLP-laserprojektorer med 15 000 lumen i ljusstyrka. Den kompakta designen minskar kostsamt konstruktionsarbete och gör att projektorerna passar på platser med begränsat installationsutrymme.

Panasonic Connect Europe presenterade i dag två nya 1-Chip DLP™-laserprojektorer som är utformade för att utöka möjligheten för nya uppslukande tillämpningar till den platsbaserade underhållningsindustrin. PT-REQ15 är den första 1-Chip DLP 4K-projektorn från Panasonic som har 15 000 lm ljusstyrka, medan PT-REZ15 levererar 15 000 lm med WUXGA-upplösning (1920 x 1200). Projektorernas kompakta design och höga visuella kvalitet innebär att installatörer kan undvika kostsamma elektriska konstruktionsarbeten och ge uppslukande upplevelser på nya platser där installationsutrymmet är begränsat. REQ15 och REZ15 kommer att finnas tillgängliga från andra kvartalet 2024.

Spektakulär bild i stor skala
REQ15 använder Quad Pixel Drive, Panasonics banbrytande 2-axliga pixelförskjutningsteknik, för att återge autentiska 4K-bilder som är djupa, mjuka och detaljerade. Den möjliggör projicering av 2K/240 Hz-innehåll utan oskärpa på flera videomappade filmdukar med en latens på 6 ms eller mindre.

Tekniken kan också synkroniseras med Panasonics ET-SWR10 Real-Time Tracking Projection-Mapping System för att smälta samman digitalt innehåll och analog rörelse i XR-attraktioner eller scenframträdanden. Rich Colour Enhancer, en teknik som utökar den röda färgkanalen, ger mer livfulla och exakta röda toner. Evolved Dynamic Contrast andas nytt liv i varje bildruta. Den nya scenanalyskretsen känner bättre igen ljusa och mörka områden i bilden och ger en fängslande visuell effekt. 

Sömlösa övergångar är också viktiga i omslutande 360°-utrymmen, särskilt vid projicering på välvda skärmar. Svartnivåinställningarna erbjuder punktbaserad kantjustering för valfria skärmformer, så att svartnivåerna kan ställas in exakt. Tack vare möjligheten att frigöra svartnivåjustering från geometrisk justering kan svartnivåinställningar tillämpas på hela blandningen, inklusive bildöverlappningar utanför visningsområdet, vilket ger en helt sömlös bild på flera skärmar.

Smidigt arbetsflöde och utökade funktioner
En Intel® SDM-kompatibel kortplats ger möjlighet till olika valfria proprietära eller tredjepartsfunktionskort. Med ett passande kort kan användaren anpassa, skala och utöka anslutningen för att passa applikationens gränssnitt eller AVoIP-standard. Ny lins-serie med hög kontrast har motorstyrd centrum- och periferifokus för enkel justering via fjärrkontroll. Arbetsflödet på plats effektiviseras med en NFC-funktion som gör att projektorer kan förberedas eller initialiseras via mobiltelefon utan att strömmen slås på. Föraktiverade uppgraderingssatser för Geo Pro utökar funktionaliteten och automatiserar videomapping via kamera. 

Överlägsen tillförlitlighet med underhållsfri drift
För att förhindra avbrott som påverkar gästernas upplevelser och minska driftskostnaderna har båda projektorerna en modul med optisk motor och laserljuskälla som uppfyller IP5X-standarden för dammskydd (IEC 60529), vilket eliminerar behovet av ett luftfilter och möjliggör 20 000 timmars underhållsfri drift. Det förfinade vätskekylsystemet möjliggör kontinuerlig drift i dammiga miljöer. Multi-Laser Drive Engine-systemet har en unik failover-krets som begränsar förlust av ljusstyrka vid den osannolika händelsen av diodfel, medan en Backup Input-funktion växlar till en backup-signal utan att skärmen slocknar om den primära signalen avbryts.

Panasonic Toughbook
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Århus Kommune
Danmark

Kontaktperson

APP

Sänd till en kollega

0.047