23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Så hanterar du allt tuffare krav för transportbranschen

Hur klarar transportkraven de ökande kraven kring miljö, hållbarhet och IT-säkerhet? Med Enterprise Asset Management (EAM) kan företag inte bara hantera de nya kraven utan även uppnå bättre lönsamhet genom att få ut mycket mer av sina investeringar i till exempel fordon, spår och anläggningar under systemens hela livscykel.

Kraven på transportbranschen ökar internationellt, nationellt och regionalt. EU-kommissionen föreslår skärpta mål för koldioxidutsläpp från tunga fordon. Efter rapporter om dålig samhällsekonomisk lönsamhet och dålig måluppfyllelse gör Riksrevisionen en omfattande genomgång av hela den nationella planen för infrastruktur. I Örebro ska alla transporter som upphandlas vara fossilfria.

Med Enterprise Asset Management (EAM)-lösningar kan företag hantera de nya kraven och dessutom uppnå bättre lönsamhet genom att få ut mycket mer av sina investeringar i till exempel fordon, spår och anläggningar under systemens hela livscykel.

ISO 55000 är den standardgrupp som styr asset management-området och många företag har redan certifierat sig enligt ISO 55001. Under de närmaste åren kommer vi dessutom att få höra mycket om Asset Investment Planning (AIP), Asset Performance Management (APM), och Asset Work Management (AWM). Syftet med alla dessa metoder är att de optimerar underhåll och drift och leder till bättre beslut kring investeringar.

Från smart data till smarta beslut

De flesta transportföretag samlar redan idag in data, men mer data ger ibland sämre överblick över verksamheten om den inte kombineras och analyseras på rätt sätt. Många företag vill också kunna dela information över flera affärsenheter eftersom områden som optimering av underhåll, förbättringar av drivmedelshantering och automatisering av repetitiva processer kan ge stora kostnadsfördelar. Men det är inte säkert att det går med existerande lösningar.

Med HxGN EAM kan företag bli bättre på att analysera den data som redan samlas in. Fördelarna är många, verksamheten får färre oplanerade driftstopp och livslängden på maskiner och utrustning ökar. Det blir enklare att planera, genomföra och följa upp underhåll och det går även att koppla samman EAM med information kring prioriteringar, kompetenskrav, material, verktyg, instruktioner och information, vilket underlättar för dem som jobbar ute i fält.

Transportföretag som vill hänga med i den snabba utvecklingen med nya och tuffare krav och samtidigt få bättre kontroll över kostnader och investeringar satsar därför allt mer på EAM-lösningar. Med EAM blir det enklare att använda den data de redan samlar in, de kan bli mer effektiva, fatta bättre beslut om investeringar och kunna leva upp till nya framtida krav.

Läs mer om vad HxGN EAM kan göra för din verksamhet i vårt white paper om transportbranschen, eller få praktiska tips i vår eBook om säkrare och mer tillförlitliga persontransporter.

Vill du veta mer kontakta gärna:

Thomas Olsson, Senior Solution Consultant, Hexagon EAM på thomas.olsson@hexagon.com

Hexagon EAM
Intergraph Sverige AB
Box 404
129 04 Hägersten
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE556203-3828

Kontaktperson

Thomas Olsson
Senior Solution Consultant, Hexagon EAM
+46 073 327 5261 thomas.olsson@hexagon.com

Sänd till en kollega

0.078