23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vad är Enterprise Asset Management?

Enterprise Asset Management, EAM, är ett område som växer snabbt i betydelse. Det handlar om att få ut det mesta av dina fysiska tillgångar, som anläggningar, maskiner och utrustning, under hela deras livscykel. Oavsett vilken bransch du är i, vill du att dina tillgångar ska fungera optimalt, säkert och kostnadseffektivt.

Men hur vet du när du behöver underhålla eller byta ut dina tillgångar? Hur kan du förebygga fel och störningar som kan leda till produktionsbortfall, olyckor eller miljöskador? Hur kan du följa de lagar och regler som gäller för din verksamhet?

Det är här Enterprise Asset Management kommer in. EAM är en smart plattform som samlar in och analyserar data från olika källor, som sensorer, affärssystem och geografiska informationssystem. Med den data som EAM-lösningen ger dig kan du planera, schemalägga och utföra underhåll på ett effektivt sätt. Du kan välja mellan olika typer av underhåll, beroende på dina behov och mål:

  • Korrigerande underhåll: Du åtgärdar ett fel eller en skada när den uppstår.
  • Förebyggande underhåll: Du utför regelbundna kontroller och service för att undvika fel eller skador.
  • Proaktivt underhåll: Du övervakar dina tillgångars prestanda och skick kontinuerligt för att upptäcka tecken på försämring eller avvikelse.
  • Prediktivt underhåll: Du använder avancerade algoritmer och maskininlärning för att förutse när dina tillgångar behöver underhållas eller bytas ut, innan de går sönder.

Med EAM kan du också spåra och dokumentera alla dina aktiviteter och beslut kring dina tillgångar. Det gör det enklare för dig att visa att du lever upp till de krav och målsättningar som finns för din verksamhet, både internt och externt.

Ett modernt EAM-system ger dig också möjlighet att använda mobila enheter för att underlätta arbetet för dina medarbetare ute i fält. De kan få tillgång till relevant information, rapportera status, beställa reservdelar, registrera arbetstid och mycket mer.

Läs mer om vad EAM kan göra för din verksamhet i den här guiden.

 

 

Hexagon EAM
Intergraph Sverige AB
Box 404
129 04 Hägersten
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE556203-3828

Kontaktperson

Thomas Olsson
Senior Solution Consultant, Hexagon EAM
+46 073 327 5261 thomas.olsson@hexagon.com

Sänd till en kollega

0.047