23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Så här kan du med benchmarking förhindra mekaniska haverier

Havererande utrustning kan snabbt förstöra din dag. Som vilken anläggningschef som helst kan intyga tar en tillgång som havererar oväntade resurser och pengar från verksamheten.

Med rätt verktyg och metoder kan dock vilket underhållsteam som helst upptäcka och lösa problem inom mekaniska tillgångar innan de går sönder.  Här är hur benchmarking och ultraljudsteknologi kan förbättra hur din anläggning förhindrar haverier.

Genom att ha en standard för att bedöma dina mekaniska tillgångar kan du skapa ett tillstånds övervakningssystem som optimerar din anläggnings produktivitet och effektivitet. När du utvecklar ett underhållsschema för din anläggnings mekaniska tillgångar kan du välja att sätta dina egna riktmärken eller använda industristandarder. Om du vill att dina tillgångar ska vara det bästa av det bästa kan det vara ett bra alternativ att definiera dina egna riktmärken, eftersom det gör att du kan göra processändringar och kontrollera resultaten mot dina tidigare data.

Benchmarking och övervakning av dina mekaniska tillgångar har ett antal fördelar, inklusive kostnadsbesparingar, produktivitetsoptimering och minskad stilleståndstid. När en tillgång misslyckas helt, kan den orsaka förödelse på hela din anläggning. Driftstopp innebär inte bara förlorad produktivitet, utan också ökade kostnader. Samtidigt kan ett överaktivt förebyggande underhållsschema också vara skadligt för din budget. Till exempel, om dina underhållsteam spenderar timmar varje vecka på att köra diagnostik på mekaniska tillgångar, men bara hittar ett problem en gång varannan månad, kan det vara så att du spendera mer än du behöver.

Genom att registrera riktmärken för var och en av dina tillgångar och övervaka nyckelprestandaindikatorer (KPI) gör du det möjligt för ditt underhållsteam att fatta välgrundade beslut om vilka tillgångar som ska inspekteras vid en viss tidpunkt. Och det finns ett antal sätt du kan formulera det schemat, beroende på tillgången i fråga. Du kan till exempel kontrollera nyckeltal varje gång en viktig tillgång används, eller så kan du utföra en manuell inspektion med jämna mellanrum.

I slutändan beror allt på vilken typ av data som är tillgänglig för ditt team. Om din underhållspersonal bara litar på visuell information för att upptäcka ett förestående haveri, finns det en god chans att din tillståndsbaserade underhållsstrategi inte kommer att fungera särskilt bra. En effektiv plan för tillståndsövervakning bör ha en solid grund av tillförlitliga data. Men hur samlar man ihop det? Först behöver du rätt övervakningsutrustning. Sedan måste du upprätta riktmärken för framtida användning.

Hur ultraljudsteknik ger praktiska insikter
Anläggningar med massor av mekaniska resurser tenderar att vara bullriga. En tillgång kan skrika sin sista varning, men det mänskliga örat kanske inte kan höra det. Och när du vill hitta problem tidigt behöver du en lösning som kan upptäcka tidiga varningssignaler. Om ditt team kan upptäcka och reparera små problem innan de blir stora problem, kommer din anläggning att spara både tid och pengar.

Kontinuerlig övervakning
För att upptäcka förestående mekaniska fel kan du lita på ultraljuds övervakningsteknik för att ge dig en tidig varning. Låt oss säga att du köper en ny tillgång och övervakar dess arbete i en vecka för att utveckla ett benchmark. Sedan, någon gång i framtiden, börjar tillgången att underprestera, i förhållande till den standarden. En ultraljudssensor som UltraTrak 850S kommer att upptäcka anomalier baserat på förinställda trösklar och varna din personal när något går snett. UltraTrak 850S är en permanent sensor som kan tillhandahålla benchmarking-information på distans, och data kan skickas direkt till PLC:er för larm, eller någon annan plattform dit 0 till 20 mA information kan skickas.


4Cast online system
En annan lösning för kontinuerlig övervakning är 4Cast, som används i kombination med permanent monterade sensorer (RAS). 4Cast kommer också att övervaka dina tillgångar 24/7 genom att få decibelavläsningar från sensorerna och skicka dem via en Ethernet-anslutning till en datahanteringsprogramvara (DMS), där larm kan ställas in baserat på benchmarkingdata. 4Cast kan också spela in ljudfiler från tillgångarna, som senare kan analyseras i en spektrumanalysmjukvara som Spectralyzer. På grund av sin onlineanslutning är 4Cast ett mycket lämpligt verktyg för att noggrant övervaka kritiska tillgångar.


Ultraprobe 15000
Handhållna ultraljudsinstrument
På samma sätt ger ett handhållet instrument som Ultraprobe 15000 underhållspersonalen möjlighet att höra och upptäcka små förändringar i tillgångens prestanda så att de kan fatta välgrundade beslut om hur de bäst underhåller dessa tillgångar. Detta instrument låter tekniker läsa och manipulera data i enheten, eller överföra data till en dator för vidare användning.


Ultraprobe 401 Digital Grease Caddy
Vi bör också notera hur viktigt det är att riktmärka smörjningen av nya motorer och roterande utrustning, eftersom smörjningsproblem är en av de största orsakerna till lagerfel. Ett instrument som Ultraprobe 401 Digital Grease Caddy kan också spela en viktig roll för att optimera PM:s för smörjning av både mängden fett som behöver tillsättas och frekvensen eller hur ofta utrustningen smörjs.

Slutsats
Benchmarks och nyckeltal är nödvändiga för alla tillståndsövervakningssystem, och de måste förlita sig på korrekta, pålitliga data. Ultraljudsteknik kan tillhandahålla den mycket noggranna data som ditt team behöver för att ligga steget före tillgångsfel. En kombination av fjärrsensorer och personliga enheter ger ditt team konkurrensfördelar.

För mer information, vänligen kontakta
Jens Sjöblom

UE Systems Regionansvarig – Skandinavien
+46 (0)70 474 88 85
jens@uesystems.com
www.uesystems.se

 

UE Systems Europe
Windmolen 20, Almelo
7609 NN Almelo
Netherlands
VAT nummer: NL853660335B01

Kontaktperson

JS
Jens Sjöblom
Regionansvarig Skandinavien
+46 704748885 jens@uesystems.com

Sänd till en kollega

0.047