23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya ConturoMatic för bättre analys och kontroll av en detaljs geometriska profil

Enkel att använda direkt i produktionen där man kräver hög kapacitet och noggrannhet.

ConturoMatic TS system, från T&S Gesellschaft für Längenprüftechnik, tillåter beräkningar av t ex avstånd, vinklar och radie samt diameter, konicitet, parallellitet och ytjämnhet. Nu utökad med TS-X system!

Mätkapaciteten hos ConturoMatic TS och TS-X är ovanligt stor för den här sortens instrument. Den uppnådda mätnoggrannheten är högre än andra jämförbara konturmätmaskiner, på grund av en kombination av den höga precisionen i horisontalrörelsen och den unika designen hos Z-axeln.

ConturoMatic TS är ett 2½ D-konturmätsystem för dubbelriktad mätning. Genom användande av dubbla mätspetsar och multikonturfunktion, kan exempelvis både diameter- och tjockleksmått utvärderas i samma mätförfarande.

Den mekaniska uppbyggnaden baseras på precisionsstyrning, som exakt positionerar via ett beröringsfritt inkrementellt system. Det integrerade uppläggningsbordet möjliggör användning av stora detaljhållare. Mätspetshastigheten regleras konstant över profilen under mätningen, därigenom nås en konstant mätpunktsinsamling. Mätområde 250 x 320 (TS), 280 x 350 (TS-X).

Noggrannhet: ± (0,9 + L / 100) mikron [L = mätförskjutning i mm] (Contromatic TS)
Noggrannhet: ± (0,85 + L / 100) mikron [L = mätförskjutning i mm] (Contromatic TS-X)

ConturoMatic mjukvara, till konturmätaren, är lätt att lära, och användbar på de flesta Windows system. Användande av mjukvaran är mycket enkel för operatören, för optimering av korta mättider till resultatvisning av hög kvalité utan att minska funktionen. Vid upprepade mätningar kan mjukvaran helautomatiskt, och oberoende av operatör genomföra repeterande mätningar. Detta ger upp till 50 % mindre utvärderingstid på komplexa detaljer.

För mer information kontakta KmK instrument ab.


Kort om KmK instrument AB


KmK Instrument grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på specialistkompetens inom områden Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning (OFP/NDT). Som en etablerad helhetsleverantör sedan år 1994 så hjälper vi kunderna med support och service genom hela processen. Under de första 20 åren har vi grundlagt en stabil kundbas med hög kundnöjdhet inom svensk stål-, tillverknings-, verkstads- och fordonsindustrin. Företaget har 13 anställda med kontor och democenter i teknikstaden Västerås. Läs mer på hemsidan: www.kmk-instrument.se eller ring tel. 021- 150 160.

KmK instrument ab
Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5564824729

Kontaktperson

Anders Vallenfjord
VD, OFP & Materialprovning
anders.vallenfjord@kmk-instrument.se

Sänd till en kollega

0.047