23948sdkhjf

Om UochD

Välkommen till Sveriges enda tidning/webbsajt som helt fokuserar på underhållsfrågor!

Ja, så är det. Underhåll & Driftsäkerhet har ingen motsvarighet i Sverige. Varje sida, i varje nummer, ägnas till 100 procent åt underhålls- och driftsäkerhetsfrågor. Vår devis är ”Med bra underhåll får man säker drift”.

Vi skriver i första hand om svenska företag och mässor, men eftersom många av våra större företag är verksamma på den globala marknaden blickar vi också utanför landets gränser.

Den tekniska utvecklingen går snabbt nu. Hela tiden lanseras nya sensorer, nya och förbättrade versioner av befintliga underhållssystem och ibland helt nya system.

Det experimenteras flitigt med drönare. De testas för inspektioner av vindkraftverk, inre kontroll av förbränningskammare och i nysprängda gruvgångar. Experter lotsar med hjälp av augmented reality underhållspersonal. Ibland sitter experten på andra sidan jordklotet.

Additiv tillverkning, eller 3D-printning som det också kallas, har öppnat nya möjligheter att snabbt och lätt tillverka reservdelar, vilket förkortar ner den oftast kostsamma stopptiden vid haverier.

Detta och mycket mer speglar vi i U&D.

Trevlig läsning!

Sänd till en kollega

0.016