23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hållbart kaffe är nu möjligt

Vi dricker stora mängder kaffe i Sverige varje år. Samtidigt växer miljömedvetenheten hos konsumenterna. Dock är kaffe i de allra flesta fall inte en hållbar vara. Men det finns kaffe som är hållbart odlat och dessutom smakar väldigt bra. Med ny teknik så bryggs kaffet på ett sätt som slår ut de traditionella kaffekokarna.

I Sverige är vi kaffedrickare av rang. Det är standard att vi placerar oss högt på listorna över hur mycket kaffe det konsumeras per person i olika länder. Det är en del av vår kultur, en del av det som definierar oss som folk. Kaffe dricks i de flesta sammanhang i Sverige. Morgon och eftermiddagskaffet är givet. Sen gärna nån kopp där emellan.

De senaste åren har en global miljömedvetenhet vuxit fram, så även i Skandinavien och Sverige. Det har inneburit förändringar för många branscher. Plastförpackningar och plastvaror, så som sugrör och påsar, byts ut mot mer miljövänliga alternativ. Vi väljer i större utsträckning bilar som helt eller delvis kör på el och vi väljer ofta närodlat.

Detta har dock inte spillt över på hur vi konsumerar kaffe i någon större mån. Kaffe kan inte odlas på våra breddgrader, så att ställa kravet att det skulle vara närodlat går inte. Men det är fullt möjligt att kräva att kaffet vi konsumerar är hållbart odlat.

Vi svenskar är samtidigt ofta väldigt lojala till ett kaffemärke och en variant på kaffe. Detta medför att vi inte är benägna att testa ett nytt kaffe, även om det är mer miljövänligt framtaget. Men det finns möjlighet att kombinera de två. Senseo gevalia kaffe är en av dessa.

Modern teknik och gott kaffe

Philips Senseo är noga med att deras kaffe ska vara UTZ-certifierat. Detta innebär att kaffet är hållbart odlat. Samtidigt är man lika noga med att kaffet ska vara väldigt gott. Kaffet bryggs med hjälp av en kapselmaskin. Kaffet är då portionsförpackat i en komposterbar kapsel, denna kapsel placerat i maskinen och vatten forsar igenom den med ett visst tryck.

Detta resulterar i ett gott kaffe. Dessutom är tekniken väldigt precis. Detta innebär att kaffet kommer vara precis lika gott varje gång. Med en kapselmaskin är det slut på att inte veta hur kaffe blivit för än man smakar på det.

Blaskigt kaffe som är antingen för svagt eller för starkt är en del av det förflutna. Istället ligger fokus på att varje kaffestund ska bli en fin upplevelse.

Fortsätt att dricka kaffe - tänk på miljön

Det går med andra ord att fortsätta att dricka kaffe, men samtidigt hänga med i tidsandan och tänka med miljömedvetet. Dessutom med den härliga bieffekten att kaffet blir väldigt mycket godare. Det är ju knappast något man tackar nej till!

Sänd till en kollega

0.031