23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Livslängdsanalys

Erbjuds
Förfallodatum
den 31 augusti 2022

Hur gammal är din kran, egentligen?
De flesta av oss tänker på livslängd i termer av år. Att en lyftanordning ska hålla i till exempel 10 år eller 20 år. Men verkligheten för lyftanordningar är inte så enkel, utan livslängden påverkas i hög grad av hur den används i förhållande till vad den är konstruerad för.

En anordning som hela tiden lyfter sin maximala vikt uppnår sin maximala livslängd betydligt fortare än en likadan anordning som enbart lyfter halva vikten. Även antalet lyft påverkar, liksom underhåll och reparationer.

Därför är det ingen enkel sak att beräkna hur gammal din kran egentligen är men vi på Dematek har lång och gedigen erfarenhet av att göra sådana beräkningar. Vissa delar av analysen vilar på teknisk information om kranen medan andra delar handlar om att förstå hur den har använts. Genom intervjuer och genom att studera tillgängligt skriftligt material så genomför vi en beräkning av en krans tekniska livslängd.

Med hjälp av den analysen kan vi avgöra ifall kranen uppnått sin maximala, tillåtna livslängd då man enligt myndigheterna är skyldig att göra en konditionsanalys för att få fortsätta använda kranen.

För äldre lyftanordningar så kan vi ofta avgöra ifall den passerat sin livslängd utan att behöva genomföra en omfattande analys. Har du en äldre kran och undrar över dess livslängd så kontakta oss gärna så kan vi snabbt ge dig råd om hur du bör göra.
Leverantör
Dematek AB

Dematek AB
Gamla Södertäljevägen 125
141 07 Segeltorp
Sverige

Claes Hörnfeldt
Telefon: +46 +46 8 603 34 00
Fax: +46 +46 8 88 00 66


Se hemsidan
Se fler tjänster
Se hela profilen
Kontakta leverantör

Sänd till en kollega

0.141