23948sdkhjf

Krönikor

Plus

Krönika: Byggare Bob eller Tarzan? - Ledarskap inom Underhåll

Genom åren har jag märkt att underhållsmänniskor lever upp när det blir kaos i vissa fabriker.

Plus

Krönika: Vad är Industri 4.0, min käre Watson? -Ledarskap i underhåll

Vi har en industriell revolution på halsen igen, denna gång den fjärde. Man kallar den Industry 4.0. Hur kom det namnet till?

Plus

Krönika: Change Management - Evolution eller Revolution

Förbättring av underhåll och driftstillförlitlighet handlar till 90 procent om att lyckas få människor att jobba mer effektivt med högre kvalitet av utförande.

Plus

Krönika: Ledarskap i underhåll - Förändringar kräver mer än ett mejl och en snabbkurs

Det är tur för mig att det finns så många underhållsledare som tror att man kan genomföra förbättringar/förändringar genom att endast skriva ett memo till de berörda.

Krönika: Den strukturella underhållsskulden

Vi pratar ofta med våra kunder om deras underhållsskuld. Oftast avser diskussionen uteblivet eller för knappt tilltaget underhåll på produktionsutrustning av olika slag

Plus

Krönika: Den framtida kostnaden av att inte göra något

Beslut om att förbättringar i våra fabriker baseras oftast på en ROI-kalkyl, Return on Investment, helt enkelt. Men ROI har svagheter som ofta förbises.

Krönika: Julnötter

Idag har jag haft utbildning i grundläggande samband inom underhåll och driftsäkerhet.

Plus

Krönika: Ledarskap i Underhåll - När driften leder underhåll?

Vi har jobbat med ett byggmaterielföretag i några år, de har 12 fabriker i USA som huvudsakligen producerar takpapp. En av fabrikerna började med TPU (Totalt Produktivt Underhåll) för cirka 4 år sen.

Krönika: Frånåkta?

Här i konungariket Sverige har vi ofta klappat oss själva på axeln och med ett stort mått av självgodhet uttryckt att vi är allt teknikledande vi.

Plus

Krönika: Konstruera in Tillförlitlighet - Ledarskap i underhåll

Två gruvföretag har just gått ihop för att starta en ny guldgruva i Chile och de bad mig sätta ihop en kurs för Reliability Centered Design, RCD.

Krönika: Till vilken nytta?

Jag har en bekant som varit kursdeltagare på en av våra ledningskurser för några år sedan. Han har befattning som underhållschef på en större tung basnäringsindustri i Sverige.

Plus

Krönika: Ledarskap i Underhåll -Praktiska verktyg för att förbättra arbetssätt

Förra veckan besökte jag en gruva i Kalifornien som producerar sällsynta jordartsmetaller. De har nyligen dragit igång produktionen igen efter att gruvan stängdes för några år sen.

Krönika: Organisationens innehåll

När vi på Idhammar gör analyser av hur arbetet med underhåll och driftsäkerhet fungerar på olika företag så intresserar vi ofta oss för organisationen och hur den fungerar i sina olika delar som är inblandade i underhållsverksamheten.

Plus

Krönika: Ledarskap i underhåll - Att förbättra tillförlitlighet med Börsen i nacken

Den här månadens artikel är skriven med ett tungt sinne.

Krönika: Organisationen är A och O

Denna artikel har lite mer inriktning mot större företag, men om du nu arbetar i ett mindre företag så har frågan om organisation stor vikt.

Sänd till en kollega

0.065