23948sdkhjf

AFRY ska modernisera Rostocks vatteninfrastruktur

Afry tilldelas kontraktet för modernisering av Rostocks vatteninfrastruktur som en del av KLAS Engineering-konsortiet tillsammans med ingenjörsfirman Regierungsbaumeister Schlegel (IB Schlegel).

På 1960-talet byggdes avloppspumpstationen Werftstraße i Rostock. Men nu uppfyller inte pumpstationen de tekniska kraven längre. NordWasser GmbH, ansvarig för vattenförsörjning och avloppshantering för staden Rostock, har därför drivit en modernisering av infrastrukturen som en del av ett program för att anpassa den urbana infrastrukturen till klimatförändringarna och förändringarna i stadsutveckling.

AFRY kommer att designa om pumpstationen och dagvattenöversvämningsbassängen, i överensstämmelse med nya tekniska krav (dvs. DWA-102) för att säkerställa lämplig dimensionering och optimal hydraulisk strömning av anläggningen.

– En energieffektiv design av pumpstationen kommer att vara ett av våra huvudfokusområden, eftersom energikostnaderna står för cirka 70 procent av pumpens totala livscykelkostnader, säger Nicola La Rocca, chef för AFRYs vattenerbjudande i Berlin.

Björn Rüth, projektledare för NordWasser GmbH tillägger:

– Med hjälp av den särskilt energieffektiva designen kommer NordWasser inte bara att spara driftskostnader, utan också minska sitt ekologiska fotavtryck ytterligare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Uppstarten skjuts upp - läckage
Hållbarhet är framtidens trendspaning
Samtal för att värna om resurserna
Knappt var tionde företag är redo för cyberangrepp
Vibrerande verktyg är fortsatt ett problem
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.109