23948sdkhjf

Generationsskifte på ASB

Uniwater har rekryterar Filip Palmkvist som vd för dotterbolaget ASB VA-automation. Han efterträder Kenneth Rydin, en av de tre grundarna av ASB, efter 15 år på posten.

Filip Palmkvist har drygt 10 års erfarenhet inom tillverkningsindustrin och kliver nu in som vd för ASB. Nu ser han framemot att utveckla verksamheten, hitta nya möjligheter för ASB:s erbjudande och kunna ta plats gällande hållbarhet och energieffektivisering.

– Det ska bli otroligt intressant att driva ASB och få bidra med min kunskap och kompetens. Jag ser likheter med mina tidigare erfarenheter där jag har jobbat väldigt kundfokuserat - jag drivs av att skapa största möjliga värde för kunden. Dessutom är det spännande med allt nytt – ny roll, nytt bolag, ny bransch. Vatten och avlopp är grundläggande funktioner i alla samhällen och jag blir motiverad av att kunna bidra, säger Filip Palmkvist.

Fredrik Jonsson, koncern-vd för Uniwater, är övertygade om att de har hittat rätt person för uppdraget.

– Jag är otroligt nöjd med att få in Filip i denna roll. Hans erfarenhet av produktion, ledarskap och lagarbete kommer att ge oss betydande möjligheter att nå den tillväxt vi har som strategiskt mål. Han kommer i sin nya roll att få tillgång till mycket erfarenhet och kunskap både från tidigare vd:n Kenneth Rydin och ASB:s övriga personal. Jag och Uniwaters ledningsgrupp är så tacksamma för Kenneths mångåriga arbete inom ASB. Alltifrån starten av bolaget för 15 år sedan, till där vi är idag. Det är stora skor att fylla, men vi är övertygade att vi har hittat rätt person för uppdraget, säger Fredrik Jonsson koncern-VD för Uniwater.

Läs mer om: VA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11