23948sdkhjf

Får central roll i högskolan utbildning inom AI

För att förstärka sin kompetens inom artificiell intelligens har Högskolan Väst anställt Amit Mishra som ny professor i sensorteknik med inriktning AI.

Amit Mishra har en bred kompetens och erfarenhet inom tillämpad AI. Med en doktorsexamen från University of Edinburgh och 20 års erfarenhet av att arbeta med design i sensorsystem och tillämpad AI klassar han väl in som ny professor på Högskolan Väst.

I nyheten berättar Amit att han har en bakgrund inom elektronikteknik och har tidigare arbetat med beröringsfria sensorer.

– Jag har lång erfarenhet av sensorsystemdesign och förståelse för data som kommer från sensorerna. Jag är också intresserad av datorteknik med fokus på AI, till exempel bioinspirerade maskininlärningsarkitekturer som är ett växande område, säger Amit Mishra.

Han fortsätter,

– Det här ämnet är intressant eftersom det har tillämpningar inom många områden – allt från smart tillverkning, till cirkulär ekonomi.

Vad menas med tillämpad AI?

– AI används idag för en rad olika applikationer inom tillverkningsindustrin, exempelvis för designoptimering, produktutveckling, kvalitetssäkring av produktion, förebyggande underhåll, maskinstyrning och maskinövervakning. Det finns också en stor bredd av AI-tekniker – allt från djupinlärning och klusteranalys, till neutrala nätverk och vektormaskiner.

Just nu fokuserar Högskolan Väst på att utveckla kurser inom utbildningsprogram och forskning inom maskininlärning och AI. Amit kommer att undervisa elever inom masterprogrammet i AI och automation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.106