23948sdkhjf

Bahnhofs vd vill bygga kärnkraft mitt i Stockholm

SVT berättar att internetföretaget Bahnhof vill bygga en ny reaktor i centrala Stockholm för att säkerställa sitt framtida elbehov.

– Jag skulle vilja bygga en minireaktor i anslutning till Norra Djurgårdsstaden, säger Jon Karlung, vd Bahnhof, till SVT.

Även om Bahnhof är en relativt liten elförbrukare jämfört med tung industri, växer branschen. Serverhallar i Sverige förbrukar redan idag 3 TWh per år och bedöms fördubblas till 6 TWh inom bara några år.

– Det vore fint att komma fram till en lösning där man återanvänder energi, producerar el med en mindre reaktor och gör det som ett helhetsekosystem för projektet, säger Jon Karlung.

Enligt en enkät som skickades ut av SVT Nyheter är gasföretaget Linde (tidigare AGA) och gruvföretaget Boliden också bland de företag som överväger att investera i ny kärnkraft.

– Att vi ska vara en kärnkraftoperatör, det tror jag inte. Vi är ett metallföretag. Men att däremot i vissa lägen investera för att komma åt elen, det kan man nog tänka sig, säger Mikael Staffas, vd Boliden, till SVT.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Uppstarten skjuts upp - läckage
Hållbarhet är framtidens trendspaning
Samtal för att värna om resurserna
Knappt var tionde företag är redo för cyberangrepp
Vibrerande verktyg är fortsatt ett problem
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.141