23948sdkhjf

Övik Energi tar hjälp av Omexom

Just nu bygger Övik Energi en ny transformationsstation för att möta den ökade efterfrågan av tjänster inom elektrifiering samt för att möjliggöra industrins ökade behov av effektuttag. Till sin hjälp vänder de sig nu till Omexom.

Omexoms uppdrag är uppbyggandet av en ny transformatorstation i direkt anslutning till befintlig transformatorstation som är föråldrad och belägen vid Örnsköldsviks sjukhus. De kommer även att ansvara för bland annat uppförandet av en ny stationsbyggnad och leverans och installation av all teknisk utrustning inklusive kablage och kontrollanläggning.

– Vi ser fram emot att anta oss detta uppdrag som är en vital del i Övik-regionens energiomställning. Vi bygger flexibelt och för framtiden, där vi utöver val av ny teknik i framkant kommer att flytta två befintliga transformatorer från den gamla till den nya transformatorstationen, samt även gör plats för ytterligare kompletteringar av teknisk utrustning på sikt, säger Andreas Berggren, enhetschef i Omexom, i pressmeddelandet.

Övik Energi sysselsätter idag 135 personer och erbjuder produktion och distribution av el, fjärrvärme och fjärrkyla samt bredband via fibernät.

– Den nya transformatorstationen är en viktig investering för oss. En modernisering av anläggningen ligger i tiden då ett alltmer elektrifierat Örnsköldsvik ställer höga krav på ett fortsatt robust och driftsäkert stadsnät. Med Omexom som totalentreprenör för den nya transformatorstationen säkrar vi leveransen av el till våra kunder, idag och i framtiden, säger Magnus Hallén, projektansvarig på Övik Energi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081