23948sdkhjf

Ytbehandlingskoncernen ökar sin närvaro i Sverige

Den danska ytbehandlingskoncernen Dot AB har nyligen förvärvat Haga Galvanisering i Jönköping, även känt som Galvano Jönköping.

– Sverige är ett stort land. Vi arbetar ständigt med att öka vår närvaro och optimera kundernas upplevelser. Tillskottet av en väletablerad fabrik i Jönköping uppfyller alla kriterier i vår strategi att vara en tillgänglig aktör. Företaget har en lojal kundbas som kommer att kunna utnyttja våra många fullservicepartnertjänster även framöver, säger Henrik Steen-Jörgensen vd för Dot AB i ett pressmeddelande.

Han  tillägger att de i början av 2022 hade två svenska fabriker i Sölvesborg respektive Eskilstuna. I och  med nyförvärvet i Jönköping har man sju. Alla anställda på plats i Haga Galvanisering kommer att fortsätta, vilket även gäller för de tre tidigare ägarna.

Henrik Steen-Jörgensen ser fram emot att komma de svenska kunder ännu närmare genom att utvidga koncernens varmförzinkningsfabriker. 

– Vi har en stark koppling till Sverige. Kunderna litar på oss och det är stor efterfrågan på vår kompetens. Nyligen har vi även förvärvat alla varmförzinkningsaktiviteter i Södertälje Varmförzinkning. Detta har fört oss närmare industrin i Stockholm med omnejd. Förvärvet i Jönköping ökar vår närvaro ytterligare och vi är stolta över att få ta över fabriken.

Haga Galvanisering är ett familjeägt företag som grundades 1952 som hittills har ägts av tre syskon. Alla har gemensamt haft en önskan om att avyttra livsverket, men det har varit viktigt att hitta en seriös köpare som säkrar medarbetarnas anställning.

– Det gläder oss att en solid nordisk aktör nu tar över företaget. I processen har vi lagt stor vikt vid att DOT har praktisk erfarenhet av att driva företag vidare med respekt för befintlig kultur och svenska värderingar. Vi ser fram emot att följa med på resan under de kommande åren, säger Karin Lindström, ett av syskonen, som nu blir fabrikschef på den nya fabriken.

Med nyförvärvet i Jönköping har Dot AB tolv fabriker i Sverige och Danmark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Uppstarten skjuts upp - läckage
Hållbarhet är framtidens trendspaning
Samtal för att värna om resurserna
Knappt var tionde företag är redo för cyberangrepp
Vibrerande verktyg är fortsatt ett problem
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.141