23948sdkhjf

Största investeringen för fabriken - ny typ av ytbehandling

Elpress har invigt sina nya moderna lokaler där montering, verktygsmakeri och ytbehandling ska ske. Målet är att fördubbla verksamheten inom några år, det skriver tidningen Nordsverige.

– Investeringen är den största vi har gjort. Med det här ökas kapacitet och prestanda gällande miljö och arbetsmiljö förbättras, säger koncernchef Jörgen Wigh vid Lagercrantz Group AB som äger Kramforsföretaget, till tidningen.

För att möta den ökade efterfrågan på kvalitativa, säkra och inte minst hållbara produkter har Elpress investerat i sin produktionsanläggning. Fabriken befinner sig i Brunne och har byggts ut med 1 300 kvadratmeter, en satsning på 75 miljoner kronor. Resultatet är en ny monteringshall och en hall för en ny typ av ytbehandling.

Med investeringen behövs det även ny personal, man söker bland annat personal inom CNC-bearbetning, digitalisering och ingenjörer.

– Vår finansiellt starka och långsiktiga ägare tror på oss och ger oss möjligheten att utveckla och förverkliga vår vision att bli en ledande global aktör inom elektriska förbindningar, konstaterar Daniel Forsman, tillförordnad vd för Elpress.

Eventuella utmaningar?

– Det finns det väl alltid. Men vi är inriktade mot elektrifieringen och verkligen med och ställer om samhället, producerar produkter som ska användas för elnätsutbyggnad. En sektor i tillväxt och bra att verka inom. Elpress har stått stadigt genom alla konjunkturskiftningar. Bra för alla involverade. Anställda får en trygg arbetsgivare och ägaren en verksamhet som fungerar från grunden, säger Jörgen Wigh.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078