23948sdkhjf

Sabona beviljas medel för utvecklingsaktiviteter

Myndigheten för yrkeshögskolan beviljar Sobona tillsammans med Kommunal cirka 1,5 miljoner kronor under två år för utvecklingsaktiviteter av branschvalidering och kompletterande yrkesprofilering.

Utvecklingsinsatsen som Myndighet för yrkeshögskolan nu beviljat medel för innefattar bland annat att ta fram kompletterande yrkesprofilering inom vatten och avlopp, genomföra relevanssäkrande branschpanel för samtliga yrkesroller inom vatten och avlopp samt ta fram en kompletterande yrkesprofilering för underhållstekniker VA i samverkan med Svenskt Underhåll.

– Våra medlemmar tar ett stort samhällsansvar och vi vill att den strategiska kompetensförsörjningen ska vara långsiktig. Med branschvalidering har vi en möjlighet att synliggöra de kunskaper som branscherna behöver på ett systematiskt sätt, säger Per Nordenstam, vd på Sobona, i nyheten.

Branschvalideringen är en del av Sobonas medlemserbjudande utifrån medlemsföretagens uttalade kompetensförsörjningsbehov inom deras olika samhällsviktiga verksamhetsområden. Syftet är att stödja strukturerad introduktion, kvalitetssäkra lärande på arbetsplatsen, kompetensutveckling, omställning, upphandling och framtagande av utbildningar.

Kommunal, Seko och Transportarbetareförbundet står bakom utvecklingsinsatsen och medverkar på styrgruppsnivå. Detsamma gäller Avfall Sverige, Svepark, Svenska Stadsnätsföreningen och Svenskt Vatten. Även KFS-företagens Trygghetsfond och Omställningsfonden medverkar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078