23948sdkhjf

Pulvermarknaden: utmanande och lovande

Pulverlackeringsmarknaden har återhämtat sig från pandemins låga nivå. En stor utmatning då var att råvaruprissättning och brist. Det skriver Tidningen European Coatings som blickar tillbaka men även framåt hur det ska gå för pulverlackeringsbranschen.

Under 2023 kommer de fortsätta möta sina gamla utmaningar som höga priser och brist på råvaror. Men trots dessa utmaningar är de globala utsikterna för pulverlackering positiva som ett resultat av den pågående hållbarhetstrenden.

Den europeiska marknaden 2021 för pulverlackering uppskattas till 2,11 miljarder euro och över 360 miljoner kilo. Det är en värdeökning på 15 procent och en volymökning på 2 procent jämfört med 2019.

Pulvermarknaden har, precis som alla andra branscher, påverkats av de rådande omständigheterna.

– Detta har följt efter en period av aldrig tidigare skådad dynamiska marknadsförhållanden under de senaste två åren. Det finns olika faktorer som har skapat dessa nya aldrig tidigare skådade förhållanden. Covid-19-utbrottet, rikstäckande nedstängningar runt om i världen – särskilt i Asien – störningar i tillverkningsaktiviteter och leveranskedjor, produktionsstopp och brist på arbetskraft. Alla av dem har negativt påverkat marknaden för pulverlackering, säger Jeff Jirak på Akzo Nobel Powder Coatings till hemsidan.

Men det finns en ökad efterfrågan på hållbar beläggningslösningar, där pulver är välpositionerat med sina låga avfallsnivåer och miljöfördelar. Att branscher ser sig omkring efter mer hållbara lösningar kommer ytterliga öka marknadens efterfrågan på pulverlösning, menar Jeff Jirak.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Återstart av Ringhals 4 skjuts upp igen
Nytt uppdrag för L&T inom teknisk fastighetsdrift
Från förlust till vinst
Hydroscand Machine blir årets branschvinnare
Investerar 85 miljoner i deras elnät
VR - hjälper eller stjälper? - Det ska Högskolan Skövde ta reda på
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.219