23948sdkhjf

VA-koncernens nya satsning

Uniwater har gjort ett nytt strategiskt förvärv, ett specialistbolag som ska stärka koncernen inom ett marknadssegment som växer.

Uniwaterkoncernen samlar VA-tekniska företag, ambitionen är att växa och nu har man gjort ännu ett förvärv: Proco Services som tillhandahåller tjänster för trycksatta rörsystem.

Företaget beskrivs som specialiserat och arbetar med patenterade metoder för blockering och anborrning, teknik som uppges innebära att man kan fälla in ventiler eller reparera rör utan riskera driftsstopp.

– Anborrnings- och blockeringstjänster är i tillväxt i VA-branschen. Genom att förvärva Proco kan vi expandera inom segmentet och erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga och nischade tjänster. Vi ser stor potential i Norden med Proco som varumärke, då de har ett gott anseende grundat i kvalitet, teknik och innovation, säger Johan Wallén, förvärvsansvarig på Uniwater, i ett pressmeddelande.

Enligt Uniwater ska tjänsterna bli ett ”starkt komplement” till koncernens affärsområde Products och koncernens vd Fredrik Jonsson ser nyförvärvet som en del i en strategisk satsning att växa i Stockholm och i storstadsregionerna.

Det ska också göra gruppen mer heltäckande, med ett utökat geografiskt upptagningsområde inom ett växande marknadssegment.

Proco Services har 14 specialister, huvudkontoret ligger i Hägersten och företaget har en filial i Ängelholm.

– Vi har byggt Proco Services för att kunna växa och ta nästa steg. Det finns en välskött grund att bygga vidare på, och jag hoppas genom att bli en del av Uniwater kunna expandera på ett sätt som vi inte har kapacitet för själva. Exempelvis växa i nya sammanhang, jobba med fler aktörer i fler regioner än vad vi gör i dag, säger Proco Services vd Mikael Hannegård i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078