23948sdkhjf

Driftsäkra maskiner ger säkrare och snabbare leverans

Repay i Köping växer så det knakar med nya flexibla, effektiva och driftsäkra rörlasrar som ger säkrare men även snabbare leveranser.

Repay levererar skurna detaljer inom stål och skär plåt och rör med laser, gas och plasma. Till Repay i Köping har man centraliserat rörbearbetningen och sedan ett par år tillbaka står fyra rörlasrar från TRUMPF.

– Nu under hösten 2022 har vi bytt ut två rörlasrar, en TruLaser Tube 5000 respektive en 7000 till två stycken rörlasrar med fiberteknik – TruLaser Tube 7000 fiber, berättar Joakim Klinga som är platschef på Repay i Köping.

Han fortsätter,

– Vi kommer fortsätta med fyra maskiner, men blir mer flexibla, driftsäkra och effektiva, säger Joakim Klinga.

Rörlasertekniken har öppnat upp möjligheter för mekaniska konstruktioner där man ofta kan minska antalet ingående detaljer i en ram genom att bygga in lösningar direkt i röret.

– Vi vill inte vara bra på massa saker vi vill vara världsbäst på att skära rör. Varje vecka fokuserar vi på en sak och blir bara bättre och bättre på den hela tiden och vi tar de jobb där vi får göra det vi är bäst på, säger Markus Hagman, gruppledare för innesälj och beredning.

Med sin uppgraderade maskinpark blir Repay i Köping mer flexibla.

– Nu kan vi tack vare tillvalet gängtillsats erbjuda mer då vi kan gänga hål direkt i maskinen. Med den kan man dessutom göra traditionell borrning och flytborrning direkt i den laserskurna produkten och det innebär nya artiklar för vår del, säger Markus.

Den nya fibertekniken skär mycket snabbare i tunnare tjocklekar vilket resulterar i att de tjänar skärtid och kan korta ner leveranstiderna.

Och att ha snabba leveranser, det är något som är viktigt för Repay.

– Vi ska ha driftsäkra maskiner så att vi kan ha en säkrare och snabbare leverans, säger Markus Hagman.

Att fortsätta växa och utvecklas ser de framemot att göra med mer digitalisering och smart fabrikstänk. Varje dag försöker man utvärdera produktionen och analyser hur man kan optimera flöde och teknik.

– Med bra system kan vi följa varje maskin och inköpen är optimerade så vi vet exakt hur många artiklar vi kan skära ut från ett rör så att det blir minimalt med spill, säger Joakim.

Han fortsätter,

– Vi har en maskinpark som vi servar och underhåller själva så långt det bara går och har en mycket god planering av beläggningen, säger Joakim.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125