23948sdkhjf

Samarbetet ska öka säkerheten

H2 Green Steel och Mobilaris arbetar ihop för digitala lösningar till det nya stålverket utanför Boden.

Parterna har tecknat avsiktsförklaring om samarbete inom digitala lösningar för bygget och driften av H2 Green Steels storskaliga stålverk för tillverkning fossilfritt stål.

Anläggningen kommer från start att vara helt integrerad mellan digitala och fysiska komponenter.

I pressmeddelandet framgår att ambitionen med samarbetet är att arbeta med säkerhet och koordinering på området, vilket ska bidra till ökad effektivitet och förbättrad säkerhet och transparens.

– Vi är glada för det här samarbetet med H2 Green Steel. De representerar ett nytt sätt att tänka inom industriella projekt, där digitalisering inte är något som läggs på, det byggs in redan från början. Att arbeta med H2 Green Steel på det sättet passar Mobilaris perfekt och vi är övertygade om att vi kan åstadkomma något stort tillsammans, säger Mikael Nyström, Ordförande Mobilaris Industrial Solutions.

Bolagen delar bilden att det genom ett smartare användande av teknik går att transformera branscher som har svårare att ställa om.

– Vi genomför ett av de största industriprojekten i modern svensk historia och vår digitala förmåga kommer att vara avgörande för att vi ska lyckas. Oavsett område arbetar vi med de bästa i branschen och när det är möjligt strävar vi också efter att arbeta med lokala samarbetsparter. Mobilaris har en bevisad förmåga att transformera industriell verksamhet och de har huvudkontor i Norrbotten vilket gör dem en bra match för oss och förmågan att växla upp regionens tech-ekosystem, säger Olof Hernell som är digitaliseringschef H2 Green Steel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125