23948sdkhjf

Examensarbetet ledde till jobb inom underhållsbranschen

Ett telefonsamtal till underhållschefen i Svappavaara ledde till examensarbete och en fot in i branschen.

Anton Nordström arbetar idag som underhållsingenjör i Svappavaara och har haft en lång LKAB-resa. Det hela startade med ett sommarjobb.

– Jag sökte via öppna ansökan på hemsidan och kryssade i Svappavaara som ett alternativ. Jag kände ingen här sedan tidigare och har ingen koppling till byn, men jag hamnade i ett jättebra skiftlag, trivdes och kom tillbaka flera somrar, säger Anton Nordström i en nyhet på LKAB.

När gymnasietiden var över var det dags att hitta rätt i karriären. Han flyttade till Luleå och började läsa maskinteknik, men det kändes inte helt rätt. Studierna avbröts och han flyttade tillbaka till Kiruna och en ny möjlighet dök upp: distansstudier från Maintenance lab mot Luleå tekniska universitet i underhållsteknik. Något som visade sig passa Anton som handen i handsken.

– Jag trivdes jättebra med utbildningen, av fem som läste från Kiruna jobbar nu fyra på LKAB, säger han.

Till sommaren var det dags att ta ut högskoleingenjörsexamen i underhållsteknik från Luleå tekniska universitet och därefter erbjöds han anställning som underhållsingenjör i pelletsverket i Svappavaara.

Arbetet som underhållsingenjör handlar om att leda och utveckla underhållet med målet att produktionen kan köra jämnt och jämt och helst utan oplanerade stopp.

– Stämningen i Svappavaara är familjär och det är enkelt att prata med varandra och lösa saker. Kommunikationen är jätteviktig, säger Anton Nordström till LKAB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094