23948sdkhjf

Pilottesterna blev succé – nu är appen för att göra underhållet lättare i gång

För att utföra underhållsarbeten krävs ofta olika typer av arbetstillstånd. Dessa är ofta krångliga, men för att underlätta för industrierna har SSG utökat sin app SSG On site med en ny funktionalitet.

Vi har tidigare skrivit om SSG:s app som ska underlätta underhållsarbetet. Nu har funktionen gått live efter positiva pilottester.

– Vi kallar modulen/funktionen för Workflow och den kommer bli en viktig komponent i SSG On site för väldigt många, säger Markus Sjöholm, Produktchef för SSG On site, på deras hemsida.

Idag sker tillämpningen av arbetstillstånd och tillstånd manuellt, på papper eller delvis digital. För ett år sedan samlades representanter från olika delar av svensk industri med SSG för att tillsammans skapa en ny funktion för att digitalisera flödet för arbetstillstånd och tillstånd.

– När vi började titta på vår arbetstillståndsprocess så var det väldigt tydligt att den inte fungerade så bra som vi önskade. Den var väldigt pappersbaserad och krävde mycket administration. Vi upplevde att vi lägger så otroligt mycket tid och fokus på att hantera papper och samla underskrifter, säger Anna Håkansson, processingenjör på FHCS.

Frida Hedlund som är HSE-samordnare på FHCS såg stora fördelar med WorkFlow.

– Vi tyckte att det lät jätteintressant och kände direkt att det här är någonting som vi behöver vara med och bidra till. Digitala arbetstillstånd skulle underlätta så himla mycket för verksamheten, vi slipper pappershögar med underskrifter, vi behöver inte springa runt och leta efter folk – bara en sådan sak, säger Frida.

På kort sikt och långsikt ser Frida att Workflow kommer bidra till att anläggningarna själva kommer kunna lära sig ännu mer om deras egna processer och ge dem helt nytt underlag för att bli ännu säkrare.

– En sak som vi har pratat om den senaste tiden är just spårbarheten, vilken fantastisk möjlighet det är, att kunna blicka tillbaka i Workflow och se vilka risker hade vi sett inför det här arbetet? Innan har vi inte haft den möjligheten på samma sätt, säger Frida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094