23948sdkhjf

Teknikrör och Svetsteknik går samman

Proton-ägda Teknikrör i Kinna och GH Svetsteknik stärker upp och går samman i nytt bolag. Tillsammans blir de Weldin Gothenburg AB.

Tillsammans vill de skapa en mer effektiv, flexibel och starkare organisation.

– Att vi blir en större organisation med mer kapacitet kommer enbart gynna våra kunder, både befintliga och nya. Vi kan ta in fler och större jobb samtidigt som våra kunder ändå kan ha kvar sina kontaktpersoner. Att vässa erbjudandet och ha en tätare dialog med kunderna är bara några exempel på vad vi ser en en starkare organisation kan bidra till, säger Martin Svensson, vd på Teknikrör.

Sedan en tid tillbaka delar de båda företagen lokaler i Mölndal. Men i samband med sammanslagningen kommer de att flytta till nya lokaler i Storås industriområde strax utanför Göteborg.

– Nu får vi mer kapacitet att växla upp och ta in fler roliga uppdrag. Våra medarbetare är väldigt positiva till förändringen, vilket självklart är viktigt för oss då de är ryggraden i verksamheten. Med en större organisation, och med en ägare som Proton, kan vi dessutom ha större fokus på hållbarhet, säger Gunnar Hansson, vd på GH Svetsteknik.

Både Teknikrör och GH Svetsteknik förvärvades av Proton Group för två år sedan. Tillsammans erbjuder de helhetslösningar inom rörarbeten av industrirör, processrör, livsmedelsrör och VVS. Förutom olika typer av tekniskt avancerade entreprenader utför man även montage, reparationer samt service- och underhållsarbeten. Det senaste året har de båda bolagen tillsammans investerat och rekryterat flertalet kompetenta medarbetare, främst inom montage.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Återstart av Ringhals 4 skjuts upp igen
Nytt uppdrag för L&T inom teknisk fastighetsdrift
Från förlust till vinst
Hydroscand Machine blir årets branschvinnare
Investerar 85 miljoner i deras elnät
VR - hjälper eller stjälper? - Det ska Högskolan Skövde ta reda på
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.14