23948sdkhjf

Vill övervaka strömavtagare och kontaktledningar

Railway Metrics and Dynamics AB lämnar in en patentansökan gällande ett nytt sätt att övervaka tåg och järnvägsinfrastruktur, särskilt övervakning av strömavtagare och kontaktledningar.

I pressmeddelandet skriver de att ett återkommande problem för järnvägen är slitna strömavtagare som kan gripa tag i kontaktledningen som i sin tur sliter ner den. Detta orsakar långa avbrott i tågtrafiken. Över tid slits även kontaktledningar och de kräver regelbundet underhåll.

– En utmaning är att förstå när det är dags för underhåll och patentansökan tillhandahåller bättre metoder för att identifiera strömavtagarens och kontaktledningens status så att underhåll kan utföras i tid, säger Jan Lindqvist, vd Railway Metrics and Dynamics AB.

Patentet kan enkelt förklaras som hur radarenheter och accelerometrar kan användas för att mäta olika parametrar mellan kontaktledning och pantograf och på så sätt leverera in nya typer av data till Railway Metrics and Dynamics plattform för övervakning och förvaltning av tillgångar.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094