23948sdkhjf

SKF fick utmärkelse för sin oljeåtervinningsteknik

Den första upplagan av Capgemini Nordic Sustainability Tech Award har nyligen gått av stapeln. Det är en årlig återkommande utmärkelse som uppmärksammar nordiska företag och organisationer som arbetar med innovativa och tekniska lösningar inom klimatförändringar.

I Capgemini Nordic Sustainability Tech Award är företag och organisationer välkomna som arbetar med tekniska lösningar med inverkan mot klimatförändringarnas effekter på miljö- och samhället och syftar till att minska koldioxidutsläppen.

En utmärkelse tilldelades till Inudstribolaget SKF (Recondoil) för sin hållbara oljeåtervinningsteknik som har potential att återvinna alla typer av smörjoljor inom alla sektorer. Den patenterade tekniken möjliggör borttagning av föroreningar som andra, konventionella filterlösningar inte kan ta bort.

Vi är hedrade över att få uppmärksamma bolag som SKF, som vidtagit positiva åtgärder för att möta hållbarhetsutmaningarna genom sin oljeåtervinningsteknik. Capgemini har som organisation åtagit sig att arbeta för en klimatpositiv framtid och därför är det viktigt att vi fortsätter att samarbeta med likasinnade företag, så att vi tillsammans kan agera för att skydda vårt samhälle och vår planet, säger Anil Agarwal, nordisk vd för Capgemini.

Övriga nordiska pristagare: 

Danmark: Vindenergibolaget Vestas tilldelas utmärkelsen för deras hållbara turbinåtervinningsteknik. Organisationens användning av cirkulära processer inom tillverkning och service gör att återvunnet material kan vara användbart även utanför vindenergibranschen. Detta möjliggörs av artificiell intelligens som möjliggör turbinspecifika livscykelbedömningar i realtid. 

Finland: Spinnova väletablerad startup som utvecklar rena, biobaserade material som sparar mer utsläpp än de genererar. 

Norge: Yara är ett ledande växtnäringsföretag som använder den senaste tekniken, såsom realtidssensorer, datavetenskap och artificiell intelligens för att optimera beslut för deras hållbara, digitala jordbruksmetoder. Lösningarna har ett tydligt användningsområde inom lantbruket och har blivit en pålitlig digital partner för miljontals bönder runt om i världen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078