23948sdkhjf

Brister med spetskompetens inom IT-säkerhet

IT-konsultföretaget TC har genomfört en undersökning kring IT-säkerhetsarbetet som visar att företag i EU och Storbritannien ser svårigheter med att anställa personer med rätt kompetens.

För att hålla jämna steg med cyberkriminella handlar det inte om att företag behöver en stor budget, utan det är bristen på medarbetare med relevant kompetens inom IT-säkerhet som brister, det visar en undersökning som TC genomfört.

Hoten från cyberattacker växer, och därmed önskar behovet av personal med rätt kompetens inom området. Företag inom EU och Storbritannien visar att svårigheterna med att anställa rätt personer med rätt kompetens är det största hindret för IT-säkerhetsarbetet.

58 procent av företagen i Norden uppger att även de har svårt att rekrytera spetskompetens. Dock handlar det inte endast om att anställa rätt, utan även om att behålla sin personal. Vilket 48 procent av företagen i Norden upplever som en svårighet.

 – Med det rådande läget har cybersäkerhet blivit högprioriterat av företag världen över men det kräver spetskompetens, något som nordiska företag söker efter med ljus och lykta vilket inte ser ut att ändras inom den närmaste framtiden, säger Avinash Limaye, Nordenchef för TCS i ett pressmeddelande.

Undersökningen visade även att många av de nordiska cheferna endast pratade om säkerhet och cyberrisker när skadan redan är skedd. De hot som man är mest oroad över är attacker med hjälp av AI och maskininlärning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Återstart av Ringhals 4 skjuts upp igen
Nytt uppdrag för L&T inom teknisk fastighetsdrift
Från förlust till vinst
Hydroscand Machine blir årets branschvinnare
Investerar 85 miljoner i deras elnät
VR - hjälper eller stjälper? - Det ska Högskolan Skövde ta reda på
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.094