23948sdkhjf

Fler behövs till vindkraftsektorn i norra Sverige

När vindkraften i Sverige byggs ut och allt fler vindkraftparker behöver underhållas och servas ökar även behovet av ny kompetent arbetskraft. Därför har One Nordic tagit fram kampanjen ONE Nordic Challenge som ska få fler att öppna upp ögonen för energibranschen.

ONE Nordics dotterbolag Lapplands Elnät är en av Sveriges ledande aktörer inom vindkraftssektorn. Både vad det gäller inom drift och underhåll av interna elnät i färdigställda vindkraftparker samt elektrifiera vindkraftparker vid nybyggnation. Lapplands Elnät har byggt flertal stora vindkraftparker, exempelvis vindkraftparken Markbygden som är placerad utanför Piteå.

 Riksdagen har slagit fast ett mål om 100% förnybar elproduktion till år 2040, vilket gör att vindkraftens betydelse kommer att öka markant under kommande 20-årsperiod. Vi har en spännande tid framför oss där vi är med och bygger det nya fossilfria energisamhället. Vindkraftaktörernas massiva investeringsprogram märks redan nu och det är många nybyggnations- samt underhållsupphandlingar ute på marknaden där vi är med och konkurrerar, säger Tomas Ölvebring, vd på Lapplands Elnät

Nu har Lapplands Elnät stort behov av både eldistrubitionselektriker och projektledare till sina vindkraftprojekt i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Behover av vindkrafttekniker kan vara uppemot 165 personer i genomsnitt årligen de närmaste tre åren.

I den tredje filmen av de totalt åtta i kampanjen har de döpt till ”One Challenge”. I filmen ”Felavhjälpning i vindkraftparken” tävlar två scooterförare som ska skarva en kabel på ett av Sveriges mest nordliga vindkraftverk.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Uppstarten skjuts upp - läckage
Hållbarhet är framtidens trendspaning
Samtal för att värna om resurserna
Knappt var tionde företag är redo för cyberangrepp
Vibrerande verktyg är fortsatt ett problem
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.25