23948sdkhjf

NSK nya lösning minskar underhållskostnader

När behovet uppstod att byta ut lagren som stöttar bandremskiva på ett fartyg på en lastningstransportör vid en järnmalmshamn utformade NSK en lösning. Slutresultatet blev förbättrad livslängd och minskade kostnader.

När lagren på en bandremskiva som betjänade en fartygslastningstransportör hade bara sex månader kvar, kom NKS på en ny lösning. Felet berodde på att partiklar från järnmalmen och vattenföroreningar hade trängt i det trasiga lagrets smörjmedel och äventyrar bandremskivans livslängd. Skadan ökar underhållskostnader men även förlorad produktion.

NSK:s ingenjörer började då utforma en lösning på problemet. Resultatet blev sfäriska rullager som inte bara tillverkades av företagets egenutvecklade HTF-tough stål, utan hade även löstagbar nitriltätning. Slut resultatet blev bättre livslängd, och besparingar i form av minskade stilleståndskostnader. Tough Steel minskar slitage och även förhöjda temperaturer. Detta ökar livslängden, minskar kostnader för underhåll och oplanerade stillestånd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Uppstarten skjuts upp - läckage
Hållbarhet är framtidens trendspaning
Samtal för att värna om resurserna
Knappt var tionde företag är redo för cyberangrepp
Vibrerande verktyg är fortsatt ett problem
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Verkstäderna
Process Nordic

Sänd till en kollega

0.093